SUVITAJATE RÕÕMUKS ⟩ Homme algab ametlikult suplushooaeg

Kertu Kalmus
, Saarte Hääle vanemtoimetaja
Copy
Mändjala rand
Mändjala rand Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Ametlik suplushooaeg kestab terviseameti andmetel Eestis 1. juunist ehk homsest kuni 31. augustini. Ometi on randades päevitajaid ja suplejaid juba nüüd.

Samas võibki supluskoha valdaja avada suplushooaja ka varem - enne 1. juunit ja lõpetada hiljem ehk pärast 31. augustit. Ametliku suplushooaja kehtestamise eesmärgiks on, et oleks tagatud veekvaliteedi kontrollimine ja ranna hooldamine perioodil, kui randadesse on oodata kõige rohkem suplejaid.

Esimesed veeproovid on hooaja avamiseks suplusrandades tehtud ning terviseameti andmetel on suplusvesi väga hea nii Kuressaares, Mändjala rannas kui ka Karujärves.

Ilmateenistuse andmetel krutib õhusoe Eestis üha ülespoole. Täna püsib vastasseis Põhja-Skandinaaviat katva kõrg- ja Poola poole suunduva madalrõhkkonna vahel ning kirdetuule puhangud ulatuvad ikka 15 m/s. Ilm on kuiv ja taevas selge. Õhutemperatuur on öösel 7..12, päeval 16..21, meretuulega rannikul kuni 13°C.

Esmaspäeval liigub kõrgrõhkkonna kese Rootsi rannikule, saab ülekaalu ning põhjakaare tuul jääb rahulikumaks. Öö on kõikjal selge taevaga ja kuiv. Päev on Lääne-Eestis päikeseline. Õhutemperatuur on öösel 6..10, päeval 16..21°C.

Teisipäeval tuleb kõrgrõhuala Eesti kohale ning hoiab meie ilma sajuta ja vaikse. Õhutemperatuur on öösel 3..8, rannikul jääb 10°C lähedale, päeval tõuseb 20°C ümbrusse.

Kolmapäeval kõrgrõhuala ilmateenistuse andmetele tasapisi taandub, kuid hoiab ilma veel suurema sajuta. Lääne poolt läheneva madalrõhkkonna survel pöördub tuul päeval lõunakaarde ja õhtul saartel tasapisi tugevneb. Õhk jahtub öösel 5..10°C-ni, päeval tõuseb temperatuur 18..23°C-ni.

Neljapäeval laieneb Skandinaaviast madalrõhkkonna serv Läänemere äärde ning lõunakaare tuul tugevneb. Öö on selgem ja sajuta, päeval arenevaist pilverünkadest sajab kohati hoovihma. Õhutemperatuur on öösel 8..13°C, päeval aga tõuseb 19..24°C-ni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles