KELLEL ON KAUNEIM? ⟩ Oodatakse kandidaate kauni kodu konkursile

Kertu Kalmus
, Saarte Hääle vanemtoimetaja
Copy
EESTI KAUNIS KODU 2018: Jelene Sakeli ja Anti Ranna Jaagu talu Fööniksi aed Ariste külas.
EESTI KAUNIS KODU 2018: Jelene Sakeli ja Anti Ranna Jaagu talu Fööniksi aed Ariste külas. Foto: TIIU ARO

Rahvusliku programmi Eesti Kaunis Kodu raames korraldatakse traditsiooniline üleriigiline heakorra- ja kodukaunistamise konkurss. Saaremaa vald koostöös Saaremaa Kodukant MTÜ-ga jätkab üldrahvaliku traditsiooni „Kodu kauniks" läbiviimist ka Saare maakonnas.

Selleks kutsutakse kõiki üles esitama konkursile tunnustamist väärt koduaedu, kortermaju, külaplatse, hooldekodusid jm Muhu, Saaremaa ja Ruhnu vallast. Kandidaate saavad esitada nii aktiivsed kodanikud, organisatsioonid, ühingud kui ka kohalik omavalitsus. 

Üle maakonna oodatakse konkursile heakorrastatud kauneid objekte viies kategoorias:

1. maakodud ja talumajapidamised hajaasustuses;

2. eramud ja korterelamud tiheasustuses;

3. ühiskondlikud hooned ja objektid (lasteaed, kool, vallamaja, rahvamaja, kirik, park, külaväljak, spordirajatis, kalmistu, parkla, väikesadam, ujumiskoht, poollooduslikud kooslused, hooldekodud jm);

4. tootmishoone ja/või tootmisterritoorium;

5. küla, külaosa, elamurajoon, elamukvartal, tänav tervikuna.

Maakondlikule komisjonile saab objekte esitada vormikohasel ankeedil 22. juunini postiaadressile Raekoda, Tallinna 2, Kuressaare, 93819 Saaremaa vald või e-postile saarekodukant@gmail.com.

Arvestades keerulist olukorda, on konkursi toimumine sel aastal hilisem. Juuni lõpus ja juuli algul teeb komisjon maakonnas ringsõidu, järgides 2+2 reeglit ja rakendades vajalikke kaitsemeetmeid.

Konkursil osalejatele antakse tänukiri ja mastivimpel ning nende hulgast valitakse välja parimad, kes esitatakse üleriigilisele tunnustamisele „Eesti kaunis kodu 2020". Üleriigilisele konkursile esitatud objekte hindab Saaremaa valla poolt moodustatud komisjon. Konkursile esitatud objektide külastamisest teavitatakse omanikke eelnevalt ette.

Heakorrakonkursi eesmärgiks on riigivanem Konstantin Pätsi algatatud kodukaunistamise liikumise edendamine, samas toetades traditsiooni jätkamist ja arendamist, töötamise kultuuri ausse tõstmist, lipukultuuri edendamist ja eeskujude seadmist. Üleriigilise kodukaunistamise konkursi patrooniks on Eesti Vabariigi president Kersti Kaljulaid, kes tunnustab parimaid selle aasta sügisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles