JUHTKIRI ⟩ Häda ei anna häbeneda?

Saarte Hääl
Copy
Rand.
Rand. Foto: unsplash.com

Eile algas suplushooaeg justkui tellimise peale suvesooja ilmaga. Mis, tõsi küll, pärastlõunal taas pilviseks kiskus. Loodetavasti toob saabuv suvi rannailmu siiski piisavalt. Iseasi, millised tingimused suplejaid randades ees ootavad.

Ei pea ju avalikes supluskohtades enam olema riietuskabiine, tualettruume ega prügiurne. Ühest küljest on see muudatus mõistetav – käimlaid ja riietuskabiine on vaja korras hoida ning prügikaste tuleb tühjendada enne, kui need üle ääre ajama hakkavad. Parajalt tülikas töö. Eriti kui osa suvitajaid kohe ei oska puhtust pidada. 

Samas – kui ajaveetmiseks elementaarsed tingimused loodud, aitas see randa ehk pisutki puhtamana hoida. Küllap ei jäta keegi rõivaid vahetamata sellepärast, et riietumiskabiini ei ole. Ka ihuhädad ei pruugi jääda õiendamata üksnes seepärast, et puudub käimla. Igaüks ju ei jaksa või ei taha oodata nii kaua, kuni lõpuks "tsivilisatsiooni" jõutakse. Kes vabaneb koormast põõsa taga, kes puu all, kes vees. 

Ja kui pole prügikasti, mis siis ikka – ega´s taarat ja muud sodi saa ometi kaasa võtta! Las jääb pealegi randa – küllap keegi teine koristab. Kui mitte varem, siis tuleva aasta mais talgupäeval. Eestlane ju kange koristaja-rahvas?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles