JUHTKIRI ⟩ Õigus ja õiglus

Saarte Hääl
Copy
Liiklusmõrva eest kriminaalsüüdistuse saanud Andres Reinart osales Kuressaares kohtumajas 2. juunil kell 13 toimunud eelistungil videosilla kaudu Tallinna vanglast. Tema kõrval riigiõigusabi korras määratud advokaat Anu Toomemägi.
Liiklusmõrva eest kriminaalsüüdistuse saanud Andres Reinart osales Kuressaares kohtumajas 2. juunil kell 13 toimunud eelistungil videosilla kaudu Tallinna vanglast. Tema kõrval riigiõigusabi korras määratud advokaat Anu Toomemägi. Foto: Kristina Kretova/Saarte Hääl

Liiklusmõrvas süüdistatava Andres Reinarti kohtutee jõuab ehk käesoleva aastaga lõpule ja mees saab teenitud karistuse.    

Paraku ei kattu kohtute mõistetud õigus sageli inimeste arusaamaga õiglusest. Isegi  mituteistkümmend aastat vangistust võib tunduda liiga vähe kellegi surma põhjustamise eest. Saati veel siis, kui hukkus lausa kolm inimest. 

Loodetavasti saab nii palju elusid hävitanud või rikkunud kurjategija siiski sellise karistuse, mida ta väärt on. Olgugi et süüdlase karistus, isegi kõige rangem, hukkunud inimesi enam tagasi ei too. Vahest aga paneb avalikkuse hukkamõist ja Reinartile terendavad vangla-aastad vähemalt kedagi mõtlema ja oma käitumises korrektuure tegema. Seni napsuse peaga rooli kippunuid sellest harjumusest loobuma. Roolijoodiku sõpru ja lähedasi takistama tal ennast ja teisi ohtu panemast. Purjus juhti märganuid temast politseile teada andma. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles