LOKAAL ⟩ Kõik pidutsejad pole joodikud ega kriminaalid

Monika Metsmaa
, Toimetaja
Copy
Kodulinna Lokaal
Kodulinna Lokaal Foto: facebook.com/kodulinna

OÜ Kodulinna Lokaal saatis vallavõimudele kujundlikus keeles ettepaneku, kus võrdleb öiseid pidutsejaid beebidega, keda tuleb muudatustega harjutada samm-sammult.

"Ega meie soovi ka seal hommikutundideni olla, kuid lähtume oma klientidest," kirjutasid OÜ Kodulinna Lokaal juhatusse kuuluvad Alar Tammsalu, Aare Tammesoo ja Juri Pultsin. "Nagu väike beebi, kes ajab segamini öö ja päeva – tema magamisharjumust ei saa muuta hetkega, vaid ikka tasapisi väikeste sammudega. Nii saab muuta harjumusi ka hilisemas elus… Ikka tasapisi."

Saaremaa vallavolikogu reformierakondlastest saadikud soovivad keelata argipäevadele eelnevatel öödel alkoholi kohapeal tarbimise kogu vallas kella 3-st 6-ni, ööl vastu laupäeva ja pühapäeva aga 3-st 7-ni hommikul.

Lokaali pidajad panevad aga ette, et napsimüük peaks olema keelatud ööl vastu argipäevi kella 2-st öösel 10-ni hommikul, nädalavahetustel ja pühade ajal aga kella 5-st kuni 10-ni hommikul.

"Mõelge korraks sellele, kui teie olite nooremad," soovitavad ettevõtjad oma kirjas. "Te käisite küll teistel aegadel väljas, kuid aja valisite just teie, millal minna. Sama toimub nüüd, kuid hilisemal kellaajal."

Lokaali pidajate sõnul ei saa alkoholi kahjulikkusega võidelda käskude ja keeldudega: seda on katsetatud aastakümneid ja tõdetud, et see ei toimi.

"Kõik, kes käivad lõbustusasutustes, ei ole joodikud, kriminaalid ja muidu pahad inimesed," leiavad kirja saatnud ettevõtjad. "Nad on tavalised inimesed nagu mina või sina, hea otsustaja. Seepärast teeme ettepaneku hakata sammhaaval muutma lõbustusasutustes käimise harjumusi." 

Kodulinna lokaali juhatuse liikmete sõnul on nad aastaid olnud avatud dialoogidele nii Kuressaare linnavalitsuse, Saaremaa vallavalitsuse kui ka Kuressaare politseiga, et kaasa aidata kesklinna turvalisemaks muutmisele öisel ajal, kui baarid suletakse. Ettevõtjate sõnul on nad ka ise südalinna turvalisusse panustanud – aastaid tagasi paigaldanud oma asutuse ette turvakaamerad.

OÜ Kodulinna Lokaal juhatuse liige Alar Tammsalu ettepanekut kommenteerida ei soovinud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles