INTERVJUU ⟩ RAIVO AEG: kui asjadesse tõsiselt ei suhtu, siis on jama majas

Erki Berends
Copy
OMAD PUJÄÄNID: Justiitsminister Raivo Aeg usub, et saarlased ja muhulased on üldiselt õiguskuulekad ja kuritegevust on siin õnneks vähem kui näiteks Tallinnas. Aga koduukse soovitab ta kõigil ikkagi lukku panna.
OMAD PUJÄÄNID: Justiitsminister Raivo Aeg usub, et saarlased ja muhulased on üldiselt õiguskuulekad ja kuritegevust on siin õnneks vähem kui näiteks Tallinnas. Aga koduukse soovitab ta kõigil ikkagi lukku panna. Foto: Konstantin Sednev / Postimees

Paljukest neid Saaremaalt pärit ministreid praeguses valitsuses on, kuid justiitsminister Raivo Aeg on kindlasti. Kadi raadio saatesse "Ulgusaarlased" tuli ta aga mitte niivõrd ministri kui lihtsalt saarlasena.

Arvan siiski, et peaksime natuke rääkima ka ärevatest aegadest. Kuidas sa saarlasena kogu seda koroonaasja, mis meid mitu kuud ümbritses ja meie elu moel või teisel segas, oled jälginud?

Eks see on üks osa minu tööst, et pean neid protsesse jälgima, sest olen ka valitsuse kriisikomisjoni liige. Oleme iga päev koos käinud, mitmeid tunde probleeme lahanud ja arutanud teadlastega, kuulanud nende soovitusi ja mõelnud oma peaga juurde, et lahendused võimalikult normaalsed saaksid. Mul on kurb, et Saaremaal selline plahvatuslik viiruse levik oli ja saarlased selle tõttu kannatama pidid. Aga piirangud olid palju laiemad – liikumispiirangud, mitmed ärid, teeninduspunktid, mis tuli seal suurpuhangu ajal kinni panna... Kuid tänu sellele, et saarlased olid tublid ja nendest piirangutest kinni pidasid, on olukord normaliseerunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles