PÕLLUMAJANDUS ⟩ Harri Remmelkoor teenib viljakasvatusega mitu pensionit lisaks

Ain Lember
, Toimetaja
Copy
SUURE SAAGI OOTEL: Harri Remmelkoor usub, et Pöide kiriku taga asuv põld annab sel aastal väga korraliku viljasaagi.
SUURE SAAGI OOTEL: Harri Remmelkoor usub, et Pöide kiriku taga asuv põld annab sel aastal väga korraliku viljasaagi. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Aprillis 70-aastaseks saanud Pöide viljakasvataja Harri Remmelkoor ei mõtle vanaduspõlvele, vaid unistab uuest lääne traktorist ja elust Marsil.

Viljakasvatusega teenib Harri endale kuus mitu pensionit lisaks ning just korralik sissetulek ajendab teda üks aastaring teise järel ikka uuesti külvama ja lõikama. "Ma tahan elada heaoluühiskonnas, et ma ei pea iga senti taskus veeretama," räägib Harri. Inimesel peab olema piisavalt raha, et ta saab vabalt toimetada. Maaelu juurde kuulub korralik sõiduauto ja kui tegeled põllupidamisega, siis ka kaasaegne masinapark.

Küll juba mõned aastad pensionil, näeb Harri välja nooruslik ja toimekas. Tema puhanud inimese ilme, soe ja pisut lapselik hääletoon kõnelevad heast tervisest ja positiivsest mõtlemisest. Poolenisti täidetud klaas on Harri jaoks ikka pigem pooltäis. Päevinäinud Belarus ei anna põhjust käega lüüa, vaid ahvatleb ostma uut masinat. Lähima kolme aasta jooksul tahab Harri toetuse abil osta uhiuue Case´i või Massey Fergusoni tehase traktori.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles