JUHTKIRI ⟩ Unistus tõeks?

Saarte Hääl
Copy
Tööd näeksid ette kogu 750 m pikkuse lõigu uuendamist koos kõnnitee ning Aia tn ja Kihelkonna mnt ringristmiku ehitamisega.
Tööd näeksid ette kogu 750 m pikkuse lõigu uuendamist koos kõnnitee ning Aia tn ja Kihelkonna mnt ringristmiku ehitamisega. Foto: Gunnar Siiner / Saarte Hääl

Kuressaare Aia tänava läbimurde rajamisest on räägitud aastaid. Esmakordselt võeti see liikluse arengukavasse 1999. aastal. Vanu lehti sirvides võib näiteks lugeda, et projekt Aia tänava pikendamiseks oli valmis 2011. aastal. 2012. aastal küsis Kuressaare linnavalitsus riigilt läbimurdeks raha. 

2016. aastalgi tõusis Aia tänava pikendamine üle Põduste jõe Sääre maanteele taas päevakorda. Möödunud aasta lõpus kirjutas Saarte Hääl aga, et Saaremaa vallavõim küsib riigilt tänavalõigu ehitamiseks 700 000 eurot.

Nüüd, mil uuendatud kesklinnas on jagatud liiklusruum ja 10 km/h kiirusepiirang, oleks Aia tänava pikendus eriti vajalik. Samuti on see läbimurre oluline haigla kopteriplatsi jaoks, et kiirabiautodele paremat juurdepääsu tagada. 

Viimaks on kauane unistus teoks saamas – riigilt saadava "koroonaraha" ehk koroonakriisi järgse majandamise edendamiseks antava raha abiga.  

Tõsi, kõigile see mõte uuest teelõigust ilmselt ei meeldiks – iseäranis Aia tänava äärde jääva vaikse piirkonna elanikele, kelle väravatagust sõidukite vool läbima hakkab.  

Enamik autojuhte leiab aga, et läbimurre muudab liiklemise tunduvalt hõlpsamaks. Kes ei soovi kesklinnast läbi sõita, peab praegu ju paratamatult ette võtma pika ja tülika ringi. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles