Saaremaine vikerforellifilee kuulutati Eesti parimaks

Kertu Kalmus
, Saarte Hääle vanemtoimetaja
Copy
Heimon kala õrnas soolas vikerforellifilee
Heimon kala õrnas soolas vikerforellifilee Foto: Eesti toiduliit

Tänavune parim kalatoode on Heimon kala õrnas soolas vikerforellifilee, parim lihatoode Talleggi pool kana ürdivõiga küpsetuskotis, parim puu- ja köögiviljatoode Salvesti Muuti ökoloogiline õuna-mango-peedi-mustsõstrapüree ning parim kondiitritoode Kalevi Leiger tume šokolaad tervete mandlitega.

Toiduliidu juhi Sirje Potisepa sõnul oli toodete hindamispäev intensiivne ja tiheda konkurentsiga. Parima kalatoote võitnud Saaremaal tegutseva kalatööstuse Vettel Heimon kala kohta ütles Potisepp, et see on täiesti unikaalne toode, kuna kasutab toorainena 100 protsenti kohalikku, Saaremaal kasvatatud forelli.

„Heimon kala õrnas soolas vikerforell on värske ja äärmiselt maitsev toode. Saaremaal asuvas kalakasvanduses kasutatakse ainult kõige kõrgema kvaliteediga keskkonnasõbralikku kalasööta, mis annab toorainele ilusa värvi, hea maitse ja struktuuri. Õrnalt soolatuna viib see lausa keele alla,“ kinnitas Potisepp.

Järgmisel nädalal toimub ka Eesti parima toiduaine konkursi piirkondlike väiketoodete hindamine, kus võistlevad 62 toodet. Tooteid hindab komisjon, kuhu kuuluvad toitumisteadlased, kaubanduskettide ostujuhid, toiduajakirjanikud ja teised toiduvaldkonnaga seotud inimesed. Komisjon hindab toodete puhul nende maitset, lõhna ja konsistentsi, välimust, aga ka tervislikkust, pakendit, uudsust ja müügiedu.

Üldkonkursi hindamiskomisjoni tegevust juhib Toidu- ja Fermentatsioonitehnoloogia Arenduskeskuse toiduteadlane Rain Kuldjärv. Kuldmärkide hindamiseks koguneb komisjon 19. juunil. Ühtekokku osaleb Eesti Parima Toiduaine konkursil 167 Eesti toiduainet ja jooki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles