SELETUSKIRJAD JA VIDEO ⟩ "Tuli tahtmine mingit lollust teha lihtsalt."

Andres Sepp
, Saarte Hääle tegevtoimetaja
Copy

Detsembri hakul Kuressaares naljaviluks röövleid mänginud Kirsike ja Triin said kohtus karistuseks pika tingimisi vangistuse. Kohtutoimikust leiab ka Saare Kütuse Aia tänava tankla valvekaamerate salvestised ja naiste seletuskirjad.

Ei mäleta, kummalt see idee tuli

Triin (21): 2. detsembril 2019 olime minu kodus. Olime kahekesi, mina ja Kirsike. Jõime veini. Läksime umbes kell 19.30-20 paiku jalutama. Oli igav ja tuli tahtmine mingit lollust teha lihtsalt. Ei mäleta, kummalt see idee tuli. Läksime minu juurde tagasi. Tol hetkel otseselt mingit mõtet mida teha ei olnudki.

Võtsime mütsid ja lõikasime noaga silmaaugud sisse. Minul oli peas lillat värvi müts, müts oli peas pahupidi. Kirsikesel oli must müts. Võtsin auto võtmed, auto oli Ford, kuldset värvi maastur. Sõitsime Aia tänaval asuvate garaažide juurde ja parkisin auto ära, kuskile garaažide juurde viiva sissesõidu tee peale.

Selleks ajaks oli meil juba mõte minna Aia tänava tanklasse ja teha nalja, et mängime seal röövleid ja paneme jooksu.

Võtsime minu korterist kaasa kaks kööginuga. Üks nuga oli kollase käepidemega, umbes 25 cm pikk, teist nuga ma ei mäleta.

LETS COOK: Üks nugadest oli 20 cm pikkuse teraga kokanuga.
LETS COOK: Üks nugadest oli 20 cm pikkuse teraga kokanuga. Foto: Kohtutoimik / Saarte Hääl

Läksime auto juurest jala tankla suunas, poole tee peal tõmbasime mütsid näo ette. Kirsike läks ees tanklasse ja mina läksin järel. Ma ei mäleta, kas mul nuga oli käes. Kas Kirsikesel oli nuga käes, seda ma ei mäleta.

Ma sisse ei läinud, vaid olin ukse vahel, Kirsike oli sees. Mäletan, et Kirsike ütles, et ta vajutas paanikanuppu ja ma ütlesin midagi sellist, et lähme minema. Jooksime minema auto suunas.

Tee peal viskasin noa vasakule poole minema. Mingil ajal võtsin Kirsikese käest ka noa ära ja viskasin umbes samas suunas.

Tanklaröövi katse kohtutoimik.
Tanklaröövi katse kohtutoimik. Foto: Kohtutoimik / Saarte Hääl

Jooksime autoni. Sõitsin hooga minema ja kuna oli libe, sõitsin vasakule teelt välja kraavi kummuli.

Ronisime autost välja ja jooksime minema üle aedade. Kuna oli pime, siis ei mäleta, täpselt kuhu. Autost helistasin elukaaslasele, ütlesin, et panin kraavi ja midagi sogasin, et tankla juures ning panin kõne kinni. Ütlesin talle, et tegime lollust. Pärast seda jooksime minema.

Kahetsen väga oma sellist tegu ja mul on täiega piinlik oma sellise käitumise pärast.

Kirsike tegi ettepaneku järgmine hommik helistada Saare Kütuse juhatajale ja selgitada, et ei olnud pahatahtlikke motiive ja saime aru, et läksime liiale ning tekitasime müüjas sellise šoki.

Kõne ajal oli telefon valjuhääldi peal ja helistasime Kirsikese telefonilt, kell oli umbes veerand üheksa hommikul.

Olime positiivses tujus ja üks labane nali viis teiseni 

Kirsike (20): 2. detsember 2019 oli vaba päev ja olin päeva jooksul natuke veini joonud. Õhtul umbes 19 paiku sain kokku sugulase Triinuga. Läksin Triinu juurde tema korterisse haigla kandis, tänavat ei tea.

Ajasime juttu, seal me ei ole alkoholi tarvitanud ega mingeid muid aineid. Me olime alguses kolmekesi, Triinu mees oli ka, aga tema läks mingi aeg minema.

Triin helistas elukaaslasele, et kas võime tema auto võtta ja tegime autoga kiire tiiru. Autos olid mütsid ja köögitarbed. Me olime positiivses tujus ja üks labane nali viis teiseni ja see oli täiesti emotsiooni ajel tehtud.

Tegime noaga mütside sisse augud, tegime veel paar pilti. Meil ei olnud mingit pahatahtlikku mõtet. Ma ei oska mütse kirjeldada, sest autos oli pime. Minu mäletamist mööda tegi igaüks ise augud mütside sisse. Auto seisis kuskil tankla juures garaažide lähedal.

Tanklaröövi katse kohtutoimik.
Tanklaröövi katse kohtutoimik. Foto: Kohtutoimik / Saarte Hääl

Läksime autost välja ja võtsime noad kaasa.

Mul oli nuga käes ja läksime tankla poole. Panime mütsid pähe ning mina läksin ees sisse, tankla töötaja, naisterahvas oli leti taga.

Triin oli minu selja taga, mis ta tegi, seda ma ei pannud tähele. Tankla töötaja naeratas meid nähes, ma ei mäleta, kas ma ütlesin midagi, aga töötaja vajutas paanika nuppu. Ehmusin, pöörasin ringi ning Triin oli ukse vahel ja ütlesin talle, et lähme minema, ta vajutas paanika nuppu.

Jooksime minema auto suunas. Enne autot võttis Triin minult noa ära. Kuhu Triin noad pani, seda ma ei näinud. Jooksime autosse ja Triin läks rooli.

Saime natuke sõita ja auto sõitis vasakule kraavi, minu arvates oli tee libe ja selle pärast sõitsime kraavi. Auto jäi kraavis külje peale.

AUTO SEISIS SIIN: Triin osutab kohale, kuhu oli parkinud auto. Veidi eemal sõitsid nad kraavi.
AUTO SEISIS SIIN: Triin osutab kohale, kuhu oli parkinud auto. Veidi eemal sõitsid nad kraavi. Foto: Kohtutoimik / Saarte Hääl

Ronisime autost välja ja jooksime garaažide vahelt minema üle aedade. Triinul jäi telefon maha ja kui läksime auto juurde tagasi, siis oli omanik juba auto juures. Triin võttis autost telefoni ja läksime jala Triinu korterisse. Ma ei näinud kes auto juures olid, sest ma jäin eemale.

Tanklaröövi katse kohtutoimik: siin sõitsid Kirsike ja Triin kraavi.
Tanklaröövi katse kohtutoimik: siin sõitsid Kirsike ja Triin kraavi. Foto: Kohtutoimik / Saarte Hääl

Hommikul ärkasime ja esimene ehmatus oli üle läinud ning me helistasime hommikul umbes kell 9 paiku tankla numbrile ja küsisin juhatajat ning mind ühendati mingi mehega.

Helistasin enda telefoniga. Triin oli minu kõrval. Ütlesin talle, et meil on väga piinlik, et selline intsident juhtus ja me väga vabandasime ning kellelgi ei olnud halbu kavatsusi. Kahetsen väga oma sellist tegu.

(Seletuskirjad on toimetatud, jättes välja kõrvalisi isikuid identifitseerivaid detaile)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles