MAAILM ⟩ Juhtnöörid monumentide vaenajatele

Urmas Kiil
Copy
KAS KURJA SAATUSE OOTEL? Briti väljaande The Spectator andmetel ei vasta ka Londoni Tower paljuski tänapäeva poliitilise moraali karmidele normidele. Kas seda vaatamisväärsust ootab häving? küsib ajakiri irooniliselt.
KAS KURJA SAATUSE OOTEL? Briti väljaande The Spectator andmetel ei vasta ka Londoni Tower paljuski tänapäeva poliitilise moraali karmidele normidele. Kas seda vaatamisväärsust ootab häving? küsib ajakiri irooniliselt. Foto: Standard.co.uk

Briti nädalakiri The Spectator kommenteeris sel nädalal praegu lääneriikides maad võtnud hüsteerilist võitlust mälestusmärkide ja monumentide vastu. Mõnevõrra tögavas artiklis tehakse võitlejatele ettepanek hävitada siis juba suurem osa Londonist – kunagi oli see linn ju rahvaid orjastanud Briti impeeriumi keskus ja sümbol.

Briti nädalakirjas ilmunud satiirilise loo autor on keegi Steerpike. Tegu on kirjandusliku tegelasega inglise kirjaniku Mervyn Peake’i teosest "Gormenghast".

Ajaleht The Telegraph koostas kunagi nimekirja maailmakirjanduse kõige õelamatest tegelastest. Steerpike kuulus kindlalt sellesse nimistusse. Teda iseloomustab väga makjavellilik käitumine – intelligent, kes halastamatult ja vahendeid valimata pürib oma eesmärgi poole

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles