UUS-SAARLANE ⟩ René van Leeuwen elab Saaremaal oma unistuste elu

Karoliina Tammel
Copy
NAGU OMAD LAPSED: Kõik Kopli talu neljajalgsed on René ise leidnud või ära päästnud: ka kits Mök-Mök elab siin muretut elu.
NAGU OMAD LAPSED: Kõik Kopli talu neljajalgsed on René ise leidnud või ära päästnud: ka kits Mök-Mök elab siin muretut elu. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Keset Kihelkonna puutumata männimetsi on endale imeilusa kodu ehitanud Hollandist pärit René, kes elab Kehila külas Kopli talus koos elukaaslase Sirje ja vahvate neljajalgsetega. Kopli talu on põnev peatuspaik ka turistide jaoks, olles justkui peidetud pärl Saaremaa puhkemajade seas.

Hollandlane kolis Saaremaale püsivalt elama 2015. aastal. Enne seda toimetas ta pikalt Saksamaal ja ühe aasta koguni Kreekas, kus ta surfikooli pidas. Saksamaal oli mehel oma lilleäri, ent pärast 20 aastat ettevõtte omanikuna tegutsemist sai René aru, et selline töötamiskontseptsioon ei meeldi talle teps mitte. 

"2010. aastal ma lõpetasin. Pärast seda sain endale esimese nn palgatöö ning vaimustusin sellest, kui tore on, kui kell kukub ja saan koju minna. Või et töölt saab puhkust võtta. Ja puhkuse eest makstakse isegi raha," muheleb mees. Nüüd töötab hollandlane juba neljandat aastat Saaremaa Lihatööstuses, kus peamiselt peseb ahjusid. Selle töö kõrvalt pakub ta oma kodus turistidele puhkemaja võimalust, mis linnakärast kaugel rannaäärsete metsade keskel lausa teraapiana tundub. "Tegelikult see, mida ma praegu teen, ongi mu unistus. Aga võttis pikalt aega, et siia jõuda," tõdeb René.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles