JUHTKIRI ⟩ Meie aja kangelased

Saarte Hääl
Copy
Koroonaviirusesse haigestunud eakate hooldamiseks loodud Saaremaa kriisikodu Upal vajas hädasti abikäsi.
Koroonaviirusesse haigestunud eakate hooldamiseks loodud Saaremaa kriisikodu Upal vajas hädasti abikäsi. Foto: KAIRIT LINDMÄE

Märtsis lahvatanud koroonakriis ja riigis väljakuulutatud eriolukord halvasid elu saartel lausa päevapealt. Ometi tuli hoolitseda selle eest, et nii inimeste ohutus kui ka elutähtsad teenused oleksid tagatud.

Tegutseda tuli kiiresti ja läbimõeldult. Takistada viiruse levikut, hoolitseda abivajajate eest, jälgida, et end terveks pidavad inimesed reegleid järgiksid. Nendest, kelle tööülesannete hulka see kuulus, ei piisanud. Pealegi kasvas haigestunute ja karantiinis olijate arv nendegi seas. 

Õnneks leidus vabatahtlikke, kes ohule vaatamata appi tõttasid. Üle 100 inimese ning ligi kuus ja pool tuhat töötundi – see on muljet avaldav number. 

Kui koroona teine laine peaks tõesti hooga tulema, ei löö see meie kogukonnal loodetavasti jalgu alt. Vähemalt on nüüd tänu sihtasutusele Kadunud ja appi tõtanud vabatahtlikele välja töötatud mudel, kuidas kriisiolukorras hakkama saada. Ning selle mudeli tõhusust kontrollitud. Aitäh, vabatahtlikud!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles