JUHTKIRI ⟩ Mis halvasti, see uuesti

Saarte Hääl
Copy
Vihmavee probleemide lahendamiseks asetati Vaekoja ümber liivakotid.
Vihmavee probleemide lahendamiseks asetati Vaekoja ümber liivakotid. Foto: Raul Vinni / Saarte Hääl

Seda pealkirjas kasutatud universaalset rahvatarkust või siis soovitust – tõsi küll, varieeruvas sõnastuses – on edasi antud põlvest põlve. 

Kui Kuressaare keskväljak kaheks suveks ehitustandriks muudeti, tekitas see paljudes saarlastes ja küllap ka mõnes külalises meelepaha. Sai plats enam-vähem valmis, kui juba selgus, et tehtu ei kukkunud välja siiski päris nii, nagu eeldatud ja loodetud. Esimene suurem paduvihm mullu juulis näitas vägagi ilmekalt, et projekteeritu ja selle järgi valmis ehitatu oli praak. Taevast alla sadanud vesi muutis Kuressaare kesklinna väikeseks Veneetsiaks, uputades Kuressaare Vaekoda ja Johani hotelli Kauba tänaval.  

Seega – mis halvasti, see uuesti. Ja seekord loodetavasti õigesti. Tõsi küll, uuesti tegemine pole sugugi odav lõbu. Läheb see ju maksma vähemasti 90 000 eurot (juristidele kuluvast rahast rääkimata). Osa sellest summast – vähemalt esialgu – tasub Saaremaa vald. Ehk siis ka vallaelanikud. 

Olgu see kulukas vigade parandus ametnikele õppetunniks, mida tasub tuleviku tarbeks meelde jätta. Et järgmisi olulisi lepinguid sõlmides mitte ämbrisse astuda. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles