Saaremaal leiti koroonaviiruse antikehad pea 9% kiirtestitutest

Saarte Hääl
Copy
Näpuverest tehtav kiirtest
Näpuverest tehtav kiirtest Foto: Sander Ilvest / Postimees

Nädala jooksul Saaremaa Südameapteegis kiirtesti teinud 148 inimesest leiti koroonaviiruse vastased antikehad kolmeteistkümnel.

Kui Saaremaal leiti antikehasid 8,8% testitutest, siis Eesti keskmine näitaja oli 1,14%.

Kokku tehti Confido Meditsiinikeskuses ja Südameapteekides 29. juunist 5. juulini 1311 SARS-CoV-2 vastaste antikehade kiirtesti. IgG tüüpi antikehasid tuvastati 15 inimesel.

Kõigil 13-l positiivse antikehade leiuga inimesel oli olnud mingil hetkel COVID-19 haigusele sobivaid sümptomeid ja vaid neljal neist oli haigus diagnoositud ninaneelu testi abil. Ülejäänud üheksal oli ninaneelutest jäänud kas negatiivseks või polnud seda võetud.

Kokku on Confido kliinikutes ja Südameapteekides testitud 6860 inimest. IgG tüüpi antikehasid on leitud 40 testitul ehk 0,58 protsendil. ​

Näpuverest võetav kiirtest võimaldab tuvastada, kas inimene on uue koroonaviiruse tõenäoliselt läbi põdenud.

Negatiivse tulemuse korral ei ole patsient tõenäoliselt koroonaviirusega nakatanud, positiivse tulemuse puhul on suur võimalus, et inimene on olnud mingil hetkel koroonaviirusega nakatunud. Kõik positiivse testi tulemuse saanud inimesed saadetakse tegema veeniverest võetavat täpsustavat testi.

Kiirteste saab teha valitud Südameapteekides. Testima minekuks tuleb broneerida aeg veebilehel https://antikehade-test.confido.ee/  või www.confido.ee.

Testi tegemiseks tuleb maksta 5 eurot visiiditasu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles