Saaremaa gümnaasiumi õppejuhiks valiti Laura-Liisa Perova

Raul Vinni
, ajakirjanik
Copy
Laura-Liisa Perova
Laura-Liisa Perova Foto: Erakogu

Konkursikomisjon valis üksmeelselt Saaremaa Gümnaasiumi õppejuhi ametikohale 12 kandidaadi seast Laura-Liisa Perova.

“Laura-Liisa Perova kasuks rääkisid konkreetsed mõtted, millisena näeb tema tulevast Saaremaa Gümnaasiumit ning väga selge soov luua kool, kus töötavad õnnelikud õpetajad.” lausus Saaremaa Gümnaasiumi direktor Ivo Visak.

Kooli juht on konkursi taset varasemalt kõrgeks pidanud ja rääkinud, et kõik kandidaadid olid ühte või teistpidi Saaremaaga juba varem seotud.

Õppejuhi ülesandeks on õppe- ja kasvatustöö planeerimine, juhtimine, analüüsimine ja parendamine.

„Saaremaal on minu kodu ja see on ilmselgelt maailma parim paik elamiseks,” ütles hetkel Kadrioru Saksa Gümnaasiumis töötav Laura-Liisa Perova Saarte Häälele.  

„Lisaks sellele on mul võimalus nüüd siin erilises kohas osaleda parima kooli loomisprotsessis – seisan veendumuse eest, et kool on koht, kuhu tahavad tulla nii õpilased, õpetajad kui ka lapsevanemad.”

Kuressaare gümnaasiumi vilistlane Laura-Liisa Perova on omandanud Tallinna Ülikoolis bakalaureusekraadi eesti filoloogias ning magistrikraadi kasvatusteadustes. Ta on Noored Kooli programmi vilistlane ja täiendanud ennast lisaks Tulevikukooli arendusprogrammis.

Alates 2012. aastast on Laura-Liisa Perova töötanud Tallinnas eesti keele ja kirjanduse õpetajana, Tallinna Arte Gümnaasiumis humanitaarteaduste õppetooli juhina ning 2016. aastast töötanud Kadrioru Saksa Gümnaasiumis (KSG), kus lisaks eesti keele, praktilise meedia ja kirjanduse õpetamisele hoolitsenud ka kooli kommunikatsiooni juhtimise eest.  Laura-Liisa Perova on puutunud kokku ka ajakirjandusega, töötades suvereporterina  ajalehtedes Saarte Hääl ja Meie Maa.

Tema panust KSG arendustegevustesse ja tulemuslikku tööd eesti keele õpetajana on tunnustatud Tallinna Kesklinna valitsuse poolt 2019. aastal tiitliga „aasta inimene”. Ühtlasi oli ta üheks algatajaks koostööprojektile „140 uut artiklit Vikipeediale“, mille raames kirjutasid Kadrioru Saksa Gümnaasiumi gümnasistid Vikipeedia keskkonda artikleid lõimitud teemadel, mida tunnustati eriauhinnaga konkursil aasta keeletegu 2019.

Valiku teinud komisjoni Komisjoni kuulusid lisaks koolijuhile esindajad Haridus- ja Teadusministeeriumi koolivõrgu ning personali- ja dokumendihalduse osakonnast. Õppejuht alustab tööd poolest augustist. Koolijuhi sõnul on edasiseks tegevuseks õppekorraldusjuhi leidmine augustis-septembris ning siis juba kahe inimesega kooli sisu ja õppesisu planeerimine. „Kiirelt läheneb ka ehituse algus, mille osas on veel teatud erisoove,” ütles Visak.

Saaremaa gümnaasium avatakse 2021 aasta septembris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles