JUHTKIRI ⟩ Meie aja "kangelased"

Saarte Hääl
Copy
Laps. Foto on illustreeriv.
Laps. Foto on illustreeriv. Foto: unsplash.com

Kui üks laps teisi süstemaatiliselt terroriseerib, on tema kasvamisel midagi väga viltu läinud. Õigemini, kasvatamisel. Sest lapse kasvatamine on vanemate töö. 

Kui laps käitub agressiivselt – järelikult on kasvatusprotsessi jooksul kuskil midagi valesti tehtud või sootuks tegemata jäänud. Oldud kas hoolimatu või pimesi jumaldav, liiga leebe või liiga range, liiga kontrolliv või vastupidi, liiga ükskõikne oma lapse tegemiste suhtes. 

Kindlasti on õigus neil, kes leiavad, et päris nii mustvalgelt ja lihtsustatult kasvatusteemasid käsitleda ei saa. Iga laps on ju omaette isiksus ning need kasvatusvõtted, mis toimivad ühe puhul, võivad teise juures anda risti vastupidise tulemuse. Seda untsu läinud kasvatuse tulemust võib paraku näha ka turvaliseks linnaks peetavas Kuressaares. 

Kui üks laps teisi peksab ja ähvardab ning nende hirmu all hoidmiseks üha uusi võtteid välja mõtleb, vajab ta ise ning vajavad ka tema vanemad abi. Selge see. Paraku on üsna keeruline aidata seda, kes ise oma probleemi ei tunnista ning abi saada ei taha. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles