LUGEJA KIRI ⟩ Kõrge letihind peletab turult müüjad

Saarte Hääl
Copy
Kuressaare turg.
Kuressaare turg. Foto: Anette Sannik/Saarte Hääl

Nii nukrat vaatepilti kui Kuressaare turul praegu, pole ma oma üsna pika elu jooksul veel näinud. Meie turg, olgugi et väliselt ilus, on ju tühi. Minu arvates on see organiseerimise ja kehva või koguni olematu reklaami viga. Samuti on turuleti hind hirmus kõrge – üheksa eurot päev. Kahekümne päeva peale teeb see ju kokku ligi kakssada eurot lauamaksu! See peletab müüjad turult eemale. 

See lauamaks peaks igal juhul olema väiksem. Tegelikult võiks turul kauplemine olla üldse tasuta.  

Tuleb inimene mõne kilo kurgi või tomatiga, teenib vähemalt endale natuke lisaraha. Praegu ei pruugi ta oma kaupa müües isegi seda lauamaksu tasa teenida. Rääkisin ühega nendest vähestest müüjatest meie turul – tema sõnul oli selline aeg, kus tal kahe nädala jooksul ei õnnestunud midagi müüa. Laua eest aga maksis.

Minu ettepanek on selline: selleks, et oleks vähemalt lootust inimesed turule müüma saada, tuleks kõigepealt lauamaksu suurus läbi arutada. Samuti tuleb turule teha rohkem reklaami. Praegu teavad vaid vähesed, et meie turult saab osta kala ja liha, et seal on toidupood. 

Turg peaks olema selline koht, kus müüakse meie oma, Saaremaa kaupa, Saaremaa toitu. Seda leiab ju poodides vähe. Sõstrad, hapukurk, kanamunad – kõik selline kraam võiks nendel praegu tühjadel lettidel müügil olla!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles