SAARLANE ⟩ VEIKO VIIL: merendus rahvusvahelise mõõtmeta ei ole merendus

Kertu Kalmus
, Saarte Hääle vanemtoimetaja
Copy
Optimistliku ellusuhtumisega Veiko Viil leiab, et kui asjast rõõmu tunda, siis on tulemust ka. Olgu siis tegemist millega tahes.
Optimistliku ellusuhtumisega Veiko Viil leiab, et kui asjast rõõmu tunda, siis on tulemust ka. Olgu siis tegemist millega tahes. Foto: MERIT LEHTSALU

Paari nädala pärast Kuressaares asuva TTÜ meremajanduse keskuse ja väikelaevaehituse kompetentsikeskuse juhina tööd alustav Veiko Viil (44) on väikestviisi meremees olnud poisikesest saati. Ehkki vahepeal on tehtud pikalt tööd ka omavalitsuse heaks, ei ole merenduspisik temast lahti öelnud. Seda enam, et uus tööpost ongi kõige enam ehk tema õpingutega seotud.

“Ma olen see mees, kes pole suutnud kooliskäimist lõpetada,” naerab ta, kui küsida, mis mees ta enda arvates on. Uuesti kooliminek ootab teda sel sügisel tõesti ees, aga sedakorda veidi teises rollis, mitte enam õppurina. Väikeste pausidega on ta kogu aeg kuskil koolis olnud.

Kõige rohkem on Veiko haridusportfellis ettevõtluse ja ärijuhtimise alaseid teadmisi. Seda kogu omandatud mereteemale lisaks. Merendusalaste õpingutega alustas ta juba Orissaare keskkooli mereklassis, Veiko õppis Orissaare mereklassi esimeses lennus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles