Mees, kes ostis lastele viina, peab 300 päeva võrus istuma

Andres Sepp
, Saarte Hääle tegevtoimetaja
Copy
Elektrooniline jalavõru, millega kriminaalhoolduse all olevat isikut jälgida saab. Vajadusel saab selle asendada GPS-seadmega.
Elektrooniline jalavõru, millega kriminaalhoolduse all olevat isikut jälgida saab. Vajadusel saab selle asendada GPS-seadmega. Foto: Peeter Langovits/Postimees

Kohus mõistis 300 päevaks elektroonilise koduse valve alla saarlase, kes ostis vähemalt kolm korda alaealistele viina ja korra Gini.

Kalle (32) on varem kahel korral kohtu ees istunud purjuspäi autosõidu ja ühel korral lähedase inimese peksmise eest.

Eile sai Kalle Kuressaare kohtumajas karistada selle eest, et ostis 25.12.2019 Kuressaare asuvast Tooma Konsumist alaealisele L.L-ile kolm pudelit viina Freitag, 29.12.2019 alaealisele K.V-ile kaks pudelit viina Sosku ja 5.01.2020 Kuressaare Superalcost K.V-ile ühe pudeli viina Sosku. Ta andis viina alaealistele, kes seda ka jõid.

Kalle ostis lastele viina ajal, mil ta kandis veel eelmist karistust. Neljas kuriteoepisood lisandus 9.04.2020, mil Kalle ostis Saare Selverist alaealisele A.L-le kaks 1,5-liitrilist pudelit alkohoolset jooki Gin.

Kohus karistas mees 10 kuu pikkuse vangistusega, mis asendati 300 päevase vangistusega elektroonilise valve all oma kodus. Ta ei tohi selle ajal juua. 

Kui Kalle ei allu elektroonilisele valvele, ei järgi kontrollnõudeid või ei täida talle pandud kohustusi, võib kriminaalhooldusametnik teda kirjalikult hoiatada või kohus pöörata asendatud vangistuse täitmisele.Kallelt mõistati lisaks riigieelarve tuludesse välja sundraha 876 eurot ja kaitsjatasu 174 eurot. See tuleb tasuda 12 kuu jooksul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles