AJA LUGU ⟩ Viikingilaeva kujuline vapp tuli saarlastele mandrilt (1)

Raul Vinni
, ajakirjanik
Copy
ALGUS JA LÕPP: Ülemisel fotol on näha Saaremaa vapi esi-algne parandatud kavand. Algsega on muudetud värve ning ära kaotatud riigivapp. Alumisel fotol on Günther Reindorffi tehtud ja tänaseni käibelolev vapp.
ALGUS JA LÕPP: Ülemisel fotol on näha Saaremaa vapi esi-algne parandatud kavand. Algsega on muudetud värve ning ära kaotatud riigivapp. Alumisel fotol on Günther Reindorffi tehtud ja tänaseni käibelolev vapp. Foto: Rahvusarhiiv

Saare maakonna vapi kinnitamine võttis aega kümmekond aastat ning palju poleks puudu jäänud, et maakonna vapp ja linna vapp oleksid olnud ütlemata sarnased.

Omavalitsuste tänapäevaste ühinemisplaanide valguses on üsna tõenäoline, et võimaliku suurvalla vapina soovitakse kasutada maakonna viikingilaevaga vappi. Vapi saamisloost, mis algas 95 aastat tagasi, pole siinmail palju räägitud.

Huvitaval kombel võib täheldada, et saarlastele omaseks saanud ja paljukasutatud laevamotiiv mõeldi välja mandril ning saarlaste roll oli vaid tolleaegses maanõukogus tõdeda: "Nõus olla!"

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles