Meistrikursusel viimistleb oskusi veerandsada viiuldajat

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
ÕIGED VÕTTED: Mari Tampere-Bezrodny juhendamas Johannes Palmi.
ÕIGED VÕTTED: Mari Tampere-Bezrodny juhendamas Johannes Palmi. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Professor Mari Tampere-Bezrodny eestvedamisel toimub Kuressaares juba 17. korda kõrgetasemeline viiulimeistrikursus, kus osaleb rekordilised 25 õpilast.

Kuressaare muusikakooli viiuliõpetaja Kati Meibaumi sõnul on meistrikursus eriline selle poolest, et õpilased saavad täielikult pühenduda oma isiklikule erialasele arengule. Programmis ei ole kohustuslikku ansamblitegevust ega aeganõudvaid orkestriproove, nii jääb noorel viiuldajal rohkem aega harjutamiseks, oma repertuaariga tegelemiseks ja ka teiste tundide kuulamiseks.

Viiuldajad saavad iga päev erialatunde nimekatelt ja väga suure kogemusega pedagoogidelt, hommikuti toimuvad ühised "kuulmistreeningud" ja soojendusharjutused pilliga.

Mari Tampere-Bezrodny ütles Saarte Häälele, et on Saaremaal suvitanud juba nõukaajast peale ja kursus sündis kohapeal tekkinud heade suhete toel. Ta lisas, et muusikakooli hoone on suviste meistriklasside jaoks ääretult sobiv paik ja kooli endaga on aastate jooksul kujunenud väga hea koostöö.

Saarte Hääle ühispildile jäid pooled meistriklassi õppuritest. Esiplaanil kursuse korraldaja Mari Tampere-Bezrodny.
Saarte Hääle ühispildile jäid pooled meistriklassi õppuritest. Esiplaanil kursuse korraldaja Mari Tampere-Bezrodny. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Paljud kursusel osalejad on juba gümnaasiumiealised või õpivad muusikakõrgkoolides, Saaremaalt lööb kaasa kaks Kuressaare muusikakooli õpilast – Laura Putku, kes läheb sügisel teise klassi (õp Laine Sepp) ja Tähelill Niit, kes läheb 7. klassi ja hakkab algastme õpinguid lõpetama (õp Kati Meibaum).

Sel aastal on lisaks Mari Tamperele juhendajateks veel Eesti muusika- ja teatriakadeemia õppejõud Sigrid Kuulmann ja väljapaistev sooloviiuldaja Anna-Liisa Bezrodny, kes õpetab ka Londonis ning Karlsruhe muusikakõrgkoolis Saksamaal. Koosmängu saab treenida peamiselt koostöös kursuste pianistiga, igapäevaselt on võimalik teha proove ja käia tundides koos klaverisaatja Thea Nestoriga.

Laupäeval saab kursusel osalejate kontserti kuulata Loona mõisas, pühapäeval Kuressaare linnuses ja õhtul Kuressaare kultuurikeskuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles