UURING ⟩ Saaremaal on kuus inimest sajast koroonaga kokku puutunud (1)

Raul Vinni
, ajakirjanik
Copy
Kuressaare kiirabi
Kuressaare kiirabi Foto: Saarte Hääl / Siim Metsmaa

Tartu ülikooli teadlaste tehtud uuring KoroSero-EST-1 näitas, et vaid 20% inimestest, kelle verest leiti koroonaviiruse antikehasid, esines mõni viirusele omane sümptom.

Õismäel ja Kuressaares läbi viidud uuring kinnitas seega teadlaste hüpoteesi, et viirushaigust põdenute hulk on palju suurem, kui seda on proovidega tuvastatud.

Saaremaal kutsuti testima 2000 inimest, prooviga nõustus 954.

Veenivere võtmise teel antikehi tuvastates selgus, et Saaremaal on kuus inimest sajast puutunud kokku viirusega, mis on kolm ja pool korda suurem näitaja kui riiklik statistika.

"Näiteks Saaremaal on riiklikult registreeritud haigestumus koroonaviirusesse 167 juhtu 10 000 elaniku kohta, aga antikehade uuringu põhjal on see number 597 juhtu 10 000 elaniku kohta," kirjeldas  uurimisrühma tööd juhtiv Tartu Ülikooli lastenakkushaiguste assistent ja kliinikumi pediaatria eriala arst-õppejõud Piia Jõgi Postimehe vahendusel.

Uuringust nähtus, 80% antikehadega inimestel ehk seropositiivsetel ei olnud haigussümptomeid ja 56% seropositiivsetest ei olnud teadaolevat kontakti COVID-19 haigega. Nii tõdes vaid 20% antikehadega inimestest, et neil on olnud mõni koroonaviiruse sümptom, näiteks kõrge palavik, nohu, iiveldus, kurguvalu, kõhulahtisus või valu rinnus.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles