MAAILM ⟩ "Kuningas Lear 2.0": Hispaania eksmonarh siirdus pagulusse

Urmas Kiil
Copy
MÄLESTUS HIILGEAJAST: Hispaania endine monarh Juan Carlos I on nüüd väidetavate pahategude pärast paguluses. See pilt koos abikaasa Sofíaga on tehtud aastaid tagasi.
MÄLESTUS HIILGEAJAST: Hispaania endine monarh Juan Carlos I on nüüd väidetavate pahategude pärast paguluses. See pilt koos abikaasa Sofíaga on tehtud aastaid tagasi. Foto: Hurriyetdailynews.com

Hispaania endine kuningas Juan Carlos I teatas, et lahkus kodumaalt ja kavatseb tulevikus elada paguluses. Säärase sammu põhjuseks on üha enam levima hakanud kuuldused, et mees on seotud finantsmahhinatsioonidega. 

Sellest teatatakse eksmonarhi kirjas, mille ta saatis oma pojale, praegusele kuningale Felipe VI. Kõnealune kiri tuli päevavalgele käesoleva nädala alguses.

"Juhindudes oma veendumustest, kuidas kõige paremini teenida hispaania rahvast, tema riiklikke instituute, kuid ka Teid kui kuningat, annan ma teada oma kavatsusest siirduda välismaale pagulusse," on öeldud Hispaania kuningakoja avalikustatud kirjas. Juan Carlos andis mõista, et säärase radikaalse otsuse põhjuseks on ühiskonda tabanud sündmused, mis on otseselt seotud tema isikliku eluga minevikus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles