POSITIIVNE PROOV ⟩ Saaremaal registreeriti üks koroonaviirusesse nakatunu

Copy
FOTO: Kristjan Teedema
FOTO: Kristjan Teedema Foto: Kristjan Teedema

Terviseameti andmeil lisandus möödunud ööpäevaga Eestis 14 positiivset koroonaproovi, neist üks rahvastikuregistri andmeil Saaremaal. 

Saaremaa vallavanem Mikk Tuisk ütles, et Terviseameti andmeil on Saaremaa positiivne proov antud kohapeal. Tegemist on juhtumiga, kus Tartus nakatunud inimene tuli koju ning sai positiivse proovi. Koheselt jäi nii nakatunu, perekond ja võimalikud kontaktid eneseisolatsiooni. Terviseamet selgitab veel võimalikke kontakte.  

Kuressaare haigla juhatuse liige Märt Kõlli rõhutas, et tuleb säilitada rahu ja käituda juba varasemalt tuntud reeglite järgi, pesta hoolikalt käsi ja haigena kodust mitte välja minna.

Tema sõnul on haigla selleks valmistunud, et koroonapositiivseid juhtumeid tuvastatakse ka Saare maakonnas. "Varasematele kogemustele tuginedes on meie põhisõnum: hoidke eakaid. Oleme näinud, et haigus mõjutab enim just vanemaealisi inimesi, mistõttu peaks ka just seenioride suhtes olema tähelepanelik. Kui inimesel on ikka haigustunnused, võiks mõnda aega vanaema ja vanaisa külastamata jätta ning võimalusel näiteks pigem telefonitsi suhelda," sõnas Kõlli.

Rahvastikuregistri andmete järgi laekus 8 positiivset testi tulemust Tartumaale (neist 2 Tartu linna), kolm ööpäeva jooksul tuvastatud Tartumaa juhtumit on seotud ööklubiga Shooters. Üks uus koroonaviiruse juht tuvastati testimise tulemusel ka nii Harjumaal, Jõgevamaal, Lääne-Virumaal, Saaremaal kui Põlvamaal. 

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 1405 haigust COVID-19 põhjustava SARS-CoV-2 viiruse esmast testi.

Saaremaal anti viimati positiivne koroonaproov 17.mail.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles