110 AASTAT ⟩ Saaremaal tähistatakse Eesti looduskaitse sünnipäeva

Ain Lember
, Toimetaja
Copy
Vilsandi tuletorn.
Vilsandi tuletorn. Foto: Aivo Raud

Eesti tänapäevase looduskaitse alguseks peetakse Vaika saarte kaitse alla võtmist 14. augustil 1910. See oli juba 110 aastat tagasi.

Lisaks looduskaitsekonverentsile (13. augustil) toimuvad avalikud töötoad Kuressaare lossipargis. 

Ühtlasi toimub matk Vilsandi rahvuspargis. Huvilised saavad matkata Sõrve poolsaarel Viieristi matkarajal ja maastikul, külastada Mõntu parki ja Loodenina (Türju - Jämaja), peatutakse ka Lindmetsa mägedes. 

Matkajuht on Mari Lepik. Buss väljub Kuressaare bussijaama tagusest parklast kell 11, lõpp-peatus kell 16 Vikil. Peale kontsertaktust Vikil sõidab buss tagasi Kuressaarde.

Matkale saab registreeruda Mahe Metsalu kaudu aadressil mahe.metsalu@keskkonnaamet.ee.

Mihkli talumuuseumis toimub 15. augustil Eesti looduse päeva pidulik tähistamine

Eestimaa Looduse Fond korraldab aga väljasõidu rannaniitudele.

RMK ootab aga Vilsandi rahvusparki geopeitust mängima.

Looduskaitse juubeliaasta kestab aga edasigi. Keskkonnaamet ja Keskkonnaministeerium korraldavad jätkuvalt kampaaniat „110 paid Eesti loodusele!“.

Lasteaia- ja koolirahvas, aga ka sõpruskonnad, perekonnad, külaseltsid ja kõik loodusesõbrad on oodatud mõtlema, kuidas teha oma heategu Eesti loodusele. Neid heategusid, „paisid Eesti loodusele“ võib teha kogu aasta vältel ja edaspidigi, aga ajavahemikul 3. märtsist 3. oktoobrini 2020 kogume ja jagame meile saadetud näiteid Keskkonnaameti kodulehel ning Facebooki loodavas albumis. Ootame lühikesi kirjeldusi koos tegevust või selle tulemust tutvustava fotoga aadressile 110paid@keskkonnaamet.ee.

Oktoobris toimuval keskkonnahariduse konverentsil teeme kokkuvõtteid, kuidas meil läks ja mis nende paide mõjul paremaks muutus. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles