SIGA VÕI KARU ⟩ Harilaiul kondas ringi mürakas metsloom

Kertu Kalmus
, Saarte Hääle vanemtoimetaja
Copy
Karu. Foto on illustreeriv.
Karu. Foto on illustreeriv. Foto: unsplash.com

Mõni päev tagasi nähti Saaremaal taas karu. Sedakorda tatsas mürakas loom ringi Harilaiu kandis. Karu näinud Kristel rääkis, et kui ta sel teisipäeval kella 22.30 ajal Harilaiult maantee poole tagasi sõitis, ületas kruusateed justnimelt karu.

"Kõndis aeglaselt üle tee, vaatas meile silma ning läks edasi kiiremal sammul paremale poole metsa," ütles Kristel. "Alguses arvasime kolmeliikmelise seltskonnaga, et tegu on metsseaga, kuid kuna looma turjakõrgus ulatus autos istudes mu silmadeni, sain aru, et metssiga see kindlasti ei ole."

Tormis Lepik
Tormis Lepik Foto: saaremaavald.ee

Kihelkonna jahimeeste seltsi juhatuse esimees Tormis Lepik metssea-varianti ilma fototõestuseta siiski ei välistaks. "Viimane info karu jäljest tuli kaks nädalat tagasi Kehila külast," rääkis Lepik. Harilaiule nende kandi jahimehed suvisel ajal ei satu, kuna tegemist on looduskaitsealaga ja seal liigub jahimees vaid talvel keskkonnaameti eriloaga. Seega ei osanud ta ka öelda, kas seal võiks tõesti karu ringi luusida. "Olen väga huvitatud piltidest ja muust infost karu kohta, sest suvitajad on varemgi metssiga karuks pidanud," muheles Lepik.

Viimati silmati karu Saaremaal väidetavalt jaanipäeva paiku, 19. juuni õhtupoolikul, kui too müttas ringi Loode-Saaremaal Kuusnõmmel. Tookord rääkis ühes elukaaslasega karu silmanud Marko, et nad keerasid parasjagu Loona bussipeatusest paremale Kuusnõmme poole ja olid jõudnud mõlemal pool kruusateed kasvavate metsatukkadeni, kui loom nende ees tee ületas, minnes vasakule Lümanda suunas.

"100 protsenti karu!" kinnitas tookord Marko. "Vaatasime üle ka Tallinnas tehtud video, kus karu üle tee jooksis, ja polnud võimalik eksida – kindlasti karu, mitte metssiga või mõni muu loom."

Märtsis nähti karu liikumas Uduvere kandis ja samal ajal tulid teated ka jälgedest, mis mesikäpp oli jätnud Taaliku ligidal asuvale hoiualale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles