SAARLANE ⟩ Andero Laurits kasvas abipolitseinikust pärispolitseinikuks

Raul Vinni
, ajakirjanik
Copy
PUHAS LEHT: Andero Lauritsal endal polnud kunagi varem politseiga mingit pistmist olnud ja seega puudusid tal ka teadmised politseitöö iseloomust.
PUHAS LEHT: Andero Lauritsal endal polnud kunagi varem politseiga mingit pistmist olnud ja seega puudusid tal ka teadmised politseitöö iseloomust. Foto: Merit Lehtsalu/Saarte Hääl

Selle aasta 7. juuli oli Andero Lauritsale märgiline päev: tööle minnes võis ta ennast nimetada politseinikuks, mitte enam abipolitseinikuks, kes ta viimased kümme aastat on olnud.

Kui Andero Lauritsale tehti ettepanek asuda tööle patrullpolitseinikuna, ta eriti ei kõhelnud. Tisleriharidusega Andero töötas laevaehituses, kus valmistas jahtidele mööblit. Juuli alguses tõmbaski ta aga uue vormi selga ja sügisest alustab Paikusel asuvas sisekaitseakadeemia üksuses politseinikuks õppimist.

"Ühel päeval tuli pakkumine, et politseiniku koht on vaba ja kas ma oleks valmis tulema," räägib ta. Tolleks ajaks kümme aastat abipolitseinikuna patrullimas käinud Andero pole politseimajas tundmatu nägu ning teatakse, et ta on hingega asja juures.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles