AJA LUGU Ida-Niit - linnakvartal, mis täideti maamajadega

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
TUIKSOONEL: Niidu tn 10 elanik Hillar Uustulnd mäletab, et Mooni tänav rajati üsna ehituse alguses, oli tükk aega kruusakattega, kuid andis Niidu tänava inimestele pääsu Tallinna tänavale.
TUIKSOONEL: Niidu tn 10 elanik Hillar Uustulnd mäletab, et Mooni tänav rajati üsna ehituse alguses, oli tükk aega kruusakattega, kuid andis Niidu tänava inimestele pääsu Tallinna tänavale. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Kuressaare viimane suurem elurajoon Ida-Niidus kerkis tühermaale napi viie aastaga ja sai nibin-nabin valmis just nõukaaja viimastel tundidel.

Ida-Niidu suurelamute rajooni planeeringu koostas 1984. aastal arhitekt Irina Raud. See on Kuressaare ainus sektsioonelamute ala, mis on peaaegu terviklikult välja ehitatud ja kunagi alustatud ehitustest jääbki lõpetamata vaid Lehe tn 5 hoone, millest praegu on näha veel vundament.

Vallaarhitekt Mark Grimitliht ütles, et alal kehtib terviklik Eesti Projekti koostatud planeering. Lehe 5 võiks tulevikus olla hoonestatud, kas ainult kortermajana või kortermaja ja näiteks äri kõrval (kohvik, pood, kontor).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles