NAKATUNU VIIDI MANDRILE ⟩ Saaremaal diagnoositi koroonaviirus 89-aastasel (1)

Kertu Kalmus
, Saarte Hääle vanemtoimetaja
Copy
Foto: Kristina Kretova/Saarte Hääl

Terviseameti statistikast nähtub, et viimase ööpäeva jooksul osutus koroonatestidest positiivseks kaks. Üks nakatunu on Ida-Virumaalt, teine Saare maakonnast.

Terviseameti kommunikatsioonijuht Simmo Saar ütles, et hetkel pole teada, kuidas Saaremaal positiivse proovi andnud inimene nakatus. "Kuna mõnikord võib valepositiivse proovi anda mõne teise hingamisteede viirusnakkuse põdemine, tehakse inimesele selguse huvides kordustest," selgitas Saar.

Kuressaare haigla teatel on asi aga üsna kindel. Haigla teatas, et nende erakorralise meditsiini osakonnas diagnoositi pühapäeval 89-aastasel patsiendil koroonaviiruse COVID-19 infektsioon.

Patsient oli haigla kinnitusel kliiniliselt rahuldavas üldseisundis ja transporditi täna ka edasisele ravile mandrile.

Seoses koroonaviiruse epidemioloogilise olukorra muutusega Saare maakonnas, palub haigla koroonaviiruse sümptomite olemasolul (palavik üle 37,5 0C, köha, kurguvalu, hingamisraskused, õhupuudus, maitse- ja lõhnatundlikkuse kadu, lihasvalu, väsimus) pöörduda esmalt perearsti poole, kes otsustab COVID-19 PCR testimise.

Enesetunde halvenemise ja hingamisraskuse, õhupuuduse korral soovitatakse kutsuda kiirabi.

Viimati tuli positiivne proov Saare maakonnast 8. augustil. Selle andnud inimene oli nakatunud Tartus.

Kokku tehti läinud ööpäevaga Eestis 311 testi. Haiglaravil on kuus inimest, neist üks intensiivravil. Eestis on ühtekokku tehtud ligi 135 000 testi, millest pea 2200 on osutunud positiivseks. Viirus on nõudnud 63 inimese elu.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles