INTERVJUU ⟩ Arnold Rüütel: igatsus Saaremaa järele on kogu aeg

Erki Berends
Copy
MÕTLEB KAASA: 92-aastasena mõtleb president Rüütel endiselt, kuidas Eesti elu kujundada nii, et me oleksime rahvana jätkusuutlikud.
MÕTLEB KAASA: 92-aastasena mõtleb president Rüütel endiselt, kuidas Eesti elu kujundada nii, et me oleksime rahvana jätkusuutlikud. Foto: Liis Treimann /Postimees

Eesti president, 92-aastane ulgusaarlane Arnold Rüütel usub, et tema pere pääses kunagi küüditamisest, sest ei olnud lihtsalt pealekaebajat. Kartus oli aga kogu aeg. "Elasime nendel rasketel aegadel toapõrandale veetud põhkudel, kõik koos ja asjad pakitud. Sellised ajad tuli üle elada," ütleb Rüütel nüüd.

Arnold, mida sa praegu teed?

Tegelen sellega, millega ka poliitilise võitluse aegadel, ehk kuidas Eestimaa elu kujundada nii, et me oleksime rahvana jätkusuutlikud, ja püüan anda oma osa nende mõtete realiseerimiseks. Muidugi on mul ikka puhata ka vaja, arvestades aastatega, mis turjale kogunenud. Oma puhkuse oleme abikaasaga alati Saaremaal veetnud. Vaid korra, kui 60 aastat tagasi abiellusime, käisime sel ajal Gruusias. Muidu puhkame alati Eestimaal ja põhiliselt Saaremaal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles