MUHU UUDISSED ⟩ Vassel oo moekas mies

Irena Tarvis
Copy
Irena Tarvis
Irena Tarvis Foto: Erakogu

Ikka terit. Ma ole jõudn juba selle sui sihes korra Muhu mehi kiita. Siis kui üks karikond uisuga Riigas köis. Ja ma juba siis laususi, et Muhu mies põle naesest mitte märkigid viletsam mitte. 

Muhu naene sai roamatu sisse. Roamatu nimeks sai "Muhu Inglid". Ja nüid varsi piaks Muhu mies kua roamatu sisse suama. Roamatu nimeks soab "Muhu Vasslid". Ja-jah! Just sedaviisi kahe essiga. Sest nii kõva mies oo Muhu Vassel küll, et täma oma nimest juba kianamise ja püöramisega teist essi ää võtta eb lase. 

Vassel oo Inglist sündin. See esimene teesest tosinast. Pire äbarik kut ta esteks olli, aga kasus kangeks meheks. Vassel oo üks paras vimkamies ja kange tüömies. Ja kole pitka vihaga oo Vassel kua. Pärast surmagid võis viel inimesega ännatumalt ümber köia. 

Ja mudud oo Vassel irmus edev. Ei jõva täma ää oodata, kut ta ühekorra roamatu sisse piaseb. Enne lassi ennast pildi piale joonista. Ja nie pildid lassi Vassel mineva laupa Koguva kunstitalli kenaste ilmarahvale imetlemiseks panna. Neh, oo ikka midast näedata kua! Sest üle kõege muu kange ja vägeva oo Vassel viel ka tulisema kena ja moekas. Neh, ja Kuivastu mõisahärra Urmas Viik oo ta masu vielgid kenamaks joonistan. Nõnna et neh, mis ma tahtsi ütelda, oo sie, et Vassli pildid oo paergu kunstitallis ülal ja minge aga ilmetlema. Muuseum oo lahti teisibest laupani kellu kümnest omingu kuni õhta viieni. Ja piale Vasslite näeb muuseumis tiadupärast ühte koma teist vielgid. 

Kõege popim sõiduriist nähisse selle sui Muhus siiskid olavad jalgratas. Neid ratastega rinki kupatajaid oo küll just juba ühna iga päe mõni sats, kis kuskil vastu tuleb jälle. Aga kui nüid vastu sügist jalad äkist juba sest irmpsast väntamisest väsin oo, siis suab ju kua näituseks võrriga kihuta. 

Tuleva laupa ja pühabe, kahekümne teesel ja kolmandamal augustikuu pääval, pietse Muhus võrride võedusõitu. Oo kaks võistlust. Esimese pääva pire lühem ja teese pääva jälle pire pitkem. Mis ja kus, seda tasub täpsemaste Veispukist uurida. Nõukse nime alt – Muhu Võrride Võidusõit. Nuored inimesed oo ju kangest kiire püõruga. Kiiremad viel kut võrrid ja nõnna oogid juhtun, et täpsemaste nende sõitmiste kohta pannasse uudissime iga päe paljast aga juure. 

Vat sõuksed lood ja laulud! Olge siis ikka munuksed!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles