JUHTKIRI ⟩ Suur unistus suurest majast

Saarte Hääl
Copy
Foto: Merit Lehtsalu/Saarte Hääl

Kui suurt Saaremaa valda “ehitama” hakati, oli üks eestvedajate põhjendusi see, et suur omavalitsus suudab palju enamat kui tosin väikest. Ühel suurel vallal on ju palju kopsakam rahakott ja rohkem võimalusi ilusama tuleviku heaks investeerida. Seda, mis parandamist või parendamist vajaks, jagub meil Saaremaa vallas muidugi enam kui küll. Ka kultuurivaldkonnas. 

Kuressaare kultuurikeskus, teatrimaja ja spordihoone jäävad suurte ja soliidsete ürituste jaoks paraku kitsaks. Piisavalt suurt kultuuriehitist, kus saaks korraldada soliidseid festivale, kontserte ja vastuvõtte, meil aga pole.

Vähemalt 800-kohaline multifunktsionaalne Kahni keskus – mis aitaks ka tutvustada ja säilitada Saaremaalt pärit nimeka arhitekti Louis Kahni pärandit – on kindlasti üks asi, mida Saaremaa vajab. 

Tore oleks, kui suur unistus suurest Kahni keskusest Kuressaares lähiaastail tõeks saaks. Ning kukuks välja just selline, nagu loodetud ja oodatud. Et kellelgi poleks põhjust öelda: “Näe – jälle üks riigi toetuse eest ehitatud jõusaal!”  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles