KALDA PUIESTEE SULETUD ⟩ Lossiparki ääristaval tänaval käib mössimine

Kertu Kalmus
, Saarte Hääle vanemtoimetaja
Copy
Foto: Merit Lehtsalu/Saarte Hääl

Täna ja homme (26. ja 27. augustil) on Kuressaare Kalda puiestee suletud kõigile liiklusvahenditele lõigul Pargi tänavast kuni Lossi sissesõiduni.

Saaremaa vallavalitsuse teatel toimub selles lõigus teekatte uuendamine. Kuna liiklus on teel tihe ning seal harrastatakse ka näiteks rulluisutamist, kasutatakse tavapärase ülepindamise asemel tee uuendamiseks uut tehnoloogiat nimega MÖSS, mida laotakse kulunud asfaldile kaks kihti. See on odavamaks alternatiiviks uue asfaltkatte rajamisele.

Saarte Hääl kirjutas tänavu veebruaris, et Eestis uudne teede pindamismaterjal möss võib sel aastal jõuda ka Saaremaale. Asfaldi asemel kasutatava mössi eelisteks loetakse siledust ja vähemat sulamist kuumade ilmadega.

Möss on mörditaoline, kindla retsepti järgi külmalt segatud peeneteralise killustiku, emulsiooni ja lisandite segu, mis kantakse kuni 30 mm kihina teekattele.

Sidusainena kasutatakse tsementi, klaasfiiberkiu ja lateksi lisamine muudab segu elastseks ning võimaldab seda õhukese kihina teele kanda. Möss on laotatav nii käsitsi kui masinaga ning seda saab kasutada ka tee parandamiseks ehk pindamiseks. Rahvusvaheliselt kannab tehnoloogia nime microsurfacing.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles