Vabaharidusliidu liikmed kogunevad Kuressaarde suvekooli

Kertu Kalmus
, Saarte Hääle vanemtoimetaja
Copy
Foto: Eesti Vabaharidusliit

Vabaharidusliidu iga-aastane suvekool avab sel nädalal oma uksed Kuressaares. Neljapäeval ja reedel, 27. ja 28. augustil kogunevad liidu liikmed mõtteid vahetama ja akusid laadima, et uuele koolitusaastale motiveerituma ja säravamana vastu minna.

Üle Eesti saarele kogunevad täiskasvanuhariduse edendajad külastavad vabaharidust pakkuvaid keskusi Muhu inSea Loovuspesa ja Saaremaa Kunstistuudiot Kuressaares ning osalevad mõttetalgutel, mis viiakse läbi Kuressaare Gümnaasiumi Koolituskeskuses Osilia.

„Eesti erinevais paigus suvekoolide korraldamine võimaldab saada parema pildi kohalikest vabaharidust pakkuvatest keskustest,“ tõi Eesti Vabaharidusliidu juhataja Ena Drenkhan välja põhjuse, miks koguneti just Saaremaale. „Kui meil õnnestub kahe päeva jooksul ühendada meeldiv kasulikuga, mis tähendab organisatsiooni vaates oluliste küsimuste läbiarutamist, liikmete vahelist suhete värskendamist, uute liikmete vastuvõttu ning tublimate tunnustamist, siis võime lugeda suvekooli Saaremaal igati kordaläinuks,“ lisas Drenkhan.

Eesti Vabaharidusliit (EVHL) on üleriigiline valitsusväline katusorganisatsioon, mis ühendab ligi 70 haridusele suunatud mittetulundusühingut, kodanikeühendusi ja vabahariduslikke koolitusasutusi. „Saare- ja Muhumaa senisele  viiele liidu liikmele lisaks on meil suur heameel võtta oma perre vastu veel üks liige, kelleks on saarlastele küllap juba tuttav MTÜ Islander, kes tegutseb Ingrid Põldemaa juhtimisel,“ rõõmustas liidu tegevjuht Ena Drenkhan.

Vabaharidus tähendab võimalust ning vabadust õppida olenemata vanusest, eelnevast haridustasemest, sotsiaalsest kuuluvusest ja muudest teguritest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles