ULGUSAARLANE Tippkokk Allar Oeselg: kokkamine on ainus töö, mis toidab

Erki Berends
Copy
TEISTMOODI: Dominici restoranis, kus Allar Oeselg töötab, on nii, et inimene tellib veini ja alles seejärel tehakse selle juurde sobiv toit. Tavaliselt käib asi restoranides ikka teistpidi.
TEISTMOODI: Dominici restoranis, kus Allar Oeselg töötab, on nii, et inimene tellib veini ja alles seejärel tehakse selle juurde sobiv toit. Tavaliselt käib asi restoranides ikka teistpidi. Foto: SUSAN KÕOMÄGI

Tallinna vanalinnas asuva restorani Dominic peakokana töötav Saaremaalt pärit Allar Oeselg leiab, et kui kokk suudab tabada mõnda kliendi lapsepõlvemaitset, siis jääb see klient tema juures käima.

Kust tuleb saarlaste suur oskus toitu teha?

Minu oskus tuleb ilmselt sellest, et ema oli ka kunagi kokk, mitte küll restoranis, vaid töötas aastaid koolisööklas. Võib-olla siis geenidest tulebki. Ema on head sööki teinud ja ise tahtsin ka head sööki ning juba noorest peast hakkasin endale ise erinevaid roogasid küpsetama. Tundsin toidu vastu huvi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles