JUHTKIRI Tervis on paljuski enda teha

Saarte Hääl
Copy
Foto: www.freepik.com

Statistika näitab, et kümne aasta tagusega võrreldes on Saare maakonna elanike oodatav eluiga kõrgem ja rohkem ka tervena elatud aastaid. 

Kui oodatav eluiga jääb riigi keskmisest pisut madalamaks, siis tervena elatud aastaid terendab siinsetele inimestele Eesti keskmisest rohkem. Kui palju mängib selles rolli puhtam keskkond ja rahulikum elutempo? Mingil määral ehk ikka.  

Tõsiasi on see, et inimeste eluiga aina pikeneb. Elu on muutunud paremaks ja kergemaks, paranenud on nii ravivõimalused kui ka inimeste endi terviseteadlikkus. 

Muidugi on neid, kes oma tervisest ei hooli ning tohtri juurdegi lähevad alles viimases hädas. Mõni meist isegi siis mitte. See, kui kaua ja tervena inimene elab, sõltub aga paljuski temast endast ja sellest, kuidas ta oma tervise eest hoolt kannab.   

Praegu ootab Saare maakonna naisi Kuressaare haigla juures mammograafiabuss ehk mobiilne kliinik, kus rinnavähi sõeluuringuid tehakse. Seega – naised, kes te sel aastal uuringu valimisse kuulute, minge kindlasti kontrolli. Aegsasti avastatud vähk on ravitav.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles