MUHU UUDISSED Aage ennassid laupa Külasemase

Irena Tarvis
Copy
Irena Tarvis
Irena Tarvis Foto: Erakogu

Ikka terit. Neh, rahval akkab vist tuhlis üles suama. Ja muud juurikad kua. Kus sa just parasaste lähäd, ikka üks uurib ja teene, et ollis kua vägev saak seevuasta? Paljast mõni üksik arvab, et kesiseks jähi. Aga kui vägevad juurikad õigetõeste igalühel oo, sellest suab selgust tuleva laupa Külasemas. Sial pietse nunnukonkurssi. 

Karta oo, et sellest tuleb mihklikuu kõege vägevam pidu Muhu suare pial üldse. Pietse pidu ja pietse laata ja. Kauplema suab minna misega tahes. Olga tuhlis või näputüö või suitusmakk või saialill või riie või jalaunõu või koek või saialeib või roamat või mõni mängiasi. Neh, ja mitte et üks ainumas, ikka kohe unnikate kaupa moni. Just nõnna, et terve külamaja esise umbselt täis suab. 

Kümnest akkab pitk päe pihta. Ühestteistmest oo kontsert, kellu ühest kuuleb tarka loengud kua aiapidamise kohta ja kellu kahest kuulutatse nunnukonkursi võitja välja.

Musta kuntsi pidada tehtama. Külasema külas oo nüid omal puru nuor mustkunstnik kua olemas. Neh, ja lastele oo kua selle pääva sial omad tegemised. Ja Lõõtsmoorikud vihtuvad pääva iest pilli mänga. Nõnna et igav ep akka kellelgid mitte. Piletime ep müida ja müügimaksu kua ep küsita. Aga omast müimasoovist tuleks ikka enne tiada anda küll. Siis oskab vähä rehkenda ja sättida. Selle jäuks oo taris elista  55 37 225, siis Silla Mall paneb kõiki kenaste kirja. 

Ja nõukest kenad ettevõtmist suad toeta, kui sa kohale lähed ja kohvikus köid ja õnneluosi kua viel ostad. Nõnna et pane ikka neid eururuplasid pioga taskupõhja, et kenaste kõliseb ja rabiseb. 

Selle nunnukonkursiga oo nõuke kaup, et mõetu võtvad kõege suuremad ja kõege pissiksemad ja kõege rohkem isekieru nunnud, sõuksed va vigurvändad, neh. Nõnna et vuata ja uuri kodu, mis sool nõukest kodu oo, misega teeste ies kentida suaks ja vii pooleks üheksteistmeks sõnna. 

Santi ilma põle taris karta. Taevatuaet oo tiadupärast Külasema juurikatega ja selletaudi põle Külasema rahvas ei omal ega võeral pidul vihma suan. 

Neh, olge siis ikka kenaste terved ja munuksed koa.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles