JUHTKIRI ⟩ Järjekordne abipalve (1)

Saarte Hääl
Copy
Hooldekodu Saaremaa Valss. Foto on illustratiivne.
Hooldekodu Saaremaa Valss. Foto on illustratiivne. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Arvestades keskmise pensioni suurust, on 800–900 eurot kuus hooldekodukoha eest päris kopsakas summa. Enamik eakaid riigilt saadavast pajukist hooldekodu kohatasu maksta ei suudaks – isegi kui peaksid selleks ära andma kogu oma pensioni. Nii tuleb lähedastel eaka hoolduse eest vähemalt mõnisada eurot juurde maksta. 

Kohatasude suurus on arvutatud arvestusega, et hooldekodud end ise ära majandaks. Ometi vaevleb vallale kuuluv hooldekodu Saaremaa Valss juba mõnda aega rahamurede käes. Mullu toetas vald Valssi rohkem kui 100 000 euroga. Novembris kinnitas Valsi toonane juhataja Eve Lääts, et hooldekodu on omadega enam-vähem joone peale saanud. Nüüd aga küsis hooldekodu taas vallalt abi, põhjendades palvet koroonalaine ja eriolukorra pärast saamata jäänud tulude ning kaitsevahendite soetamise tõttu kasvanud kuludega. 

Juhatuse ja nõukogu ülesanne on seista hea selle eest, et hooldekodu iseseisvalt hakkama saaks. Nõukogu esimehe Tiiu Aro kinnitusel on kokkuhoiukohad leitud ning hooldekodu püüab oma rahaasjad korda saada. Kas seekordne abipalve Valsilt vallale jääb vähemalt lähiaastail viimaseks – saame näha.     

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles