LUGEJA KIRI ⟩ Milleks üldse prügi sorteerida?

Saarte Hääl
Copy
Saaremaa valla jäätmete peaspetsialist Katrin Koppel.
Saaremaa valla jäätmete peaspetsialist Katrin Koppel. Foto: Maanus Masing/Saarte Hääl

Reede hommikul kell 7.30 paiku käis Ragn-Sellsi auto J. Smuuli 3 maja hoovist olmeprügi ära viimas (reedeti on olmeprügi konteinerite tühjendamise päev). Lisaks olmeprügile tühjendas autojuht aga sinnasamasse olmeprügi hulka ka biolagunevate jäätmete konteineri. Mis on sellisel juhul üldse prügi sorteerimise mõte? Ja siis saavad linnaelanikud pidevalt võtta selle eest, et prügi pole õigesti sorteeritud!

Kommenteerib Saaremaa vallavalitsuse jäätmete peaspetsialist Katrin Koppel: 

Smuuli 3 korteriühistu konteinereid tühjendati kahekambrilise veokiga. Segaolmejäätmete konteiner tühjendati veoki taga olevasse suurde kambrisse ja biojäätmete oma veoki eesosas olevasse väiksemasse kambrisse. Kambrid on teineteisest eraldatud ja jäätmed omavahel ei segune ning antakse ka jäätmejaamas eraldi üle. 

Vastavalt hankelepingule peab nii OÜ Prügimees kui AS Ragn-Sells kasutama lisaks tavalistele jäätmeveokitele ka kahekambrilist veokit kõigis Saaremaa veopiirkondades. 

Kahekambrilise veoki eeliseks on väiksem koormus teedele, kuna kahe veoringi asemel saab teha ühe veoringi. Samuti on see kliendile mugavam, sest ta saab kahte liiki jäätmed samal päeval ära anda ega pea erinevaid kuupäevi meeles pidama.

Ragn-Sells võttis kahekambrilise veoki kasutusele augusti lõpus. Ilmselt on mitmed Ragn-Sellsi kliendid leidnud oma postkastist uue veograafiku, mille kohaselt toimub nüüd samal päeval näiteks paberi- ja biojäätmete, segaolmejäätmete ja biojäätmete või ka pakendite ja biojäätmete konteinerite tühjendamine. 

Ragn-Sellsi kahekambriline veok on uhiuus veok, mis algselt pidi kohale jõudma suve alguseks, kuid koroonast põhjustatud tööseisaku tõttu jõudis hiljem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles