Saaremaa sai kirja ühe positiivse koroonatesti

Kertu Kalmus
, Saarte Hääle vanemtoimetaja
Copy
Video ei ole enam kättesaadav. Video ei ole enam kättesaadav.

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 2 432 haigust COVID-19 põhjustava SARS-CoV-2 viiruse esmast testi, millest 36 testi tulemus osutus positiivseks. Neist üks Saaremaal.

Terviseameti andmetel laekus enim uusi positiivseid testitulemusi Ida-Virumaale, kus koroonaviirusesse nakatumine tuvastati 19 inimesel. Harjumaale laekus 10 uut positiivset testi tulemust, Lääne-Virumaale kaks, Võrumaale üks, Tartumaale üks ja Saaremaale üks. Kahel juhul puudus positiivse proovi andnul rahvastikuregistris registreeritud elukoht.

Saaremaa koroonapositiivse puhul on nakkusallikas terviseameti teatel hetkel veel selgitamisel. Lääne regionaalosakonnas on jälgimisel 34 inimest, kellest üheksa on haigestunud.

Terviseamet paneb südamele: Kuna lähikontaktiks loetakse olukorda, kus inimesed viibivad teineteisele lähemal kui 2 meetrit ja pikema aja jooksul kui 15 minutit, siis haigena koosviibimisele minek on kindel viis oma sõpru nakatada – sageli viibitakse tunde tihedalt koos kinnises ruumis ning räägitakse valjul häälel. Viimane aitab viiruseosakestel aga veelgi paremini levida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles