NyxAir on valmis alustama lende mandri ja Saaremaa vahel

Kertu Kalmus
, Saarte Hääle vanemtoimetaja
Copy
OÜ NyxAir juhataja Jaanus Ojamets.
OÜ NyxAir juhataja Jaanus Ojamets. Foto: Erakogu

Tallinn–Kuressaare–Tallinn lennuliini riigihankes parima pakkumise teinud Eesti lennuettevõte NyxAir on valmis hanketulemuste kinnitamisel alustama liinilende niipea kui võimalik.

NyxAir on rahul riigihangete VAKO eilse otsusega, millega jäeti rahuldamata riigihanke vaidlustus ning anti õigus hankijale.

„Niipea kui hankeprotsess peaks NyxAirile edukalt lõpule jõudma, alustame ettevalmistusi liinilendudeks Saaremaale 48-kohalise turbopropellerlennukiga ATR 42-500," kinnitas NyxAiri juhataja Jaanus Ojamets. Täpset lendude algusaega on tema sõnul aga veel ennatlik välja käia ning seni opereerib liinil praegune teenusepakkuja.

"Kõigepealt saame käivitada lennupiletite müügi, kuna NyxAiril on selleks valmisolek olemas. Rahvusvaheline veebipõhine piletimüük hakkab toimuma ​​IATA Global Distribution Systems (GDS) keskkonnas, mis hõlmab tunnustatud piletimüügisüsteeme Sabre, Galileo ja Amadeus," kinnitas ta.

NyxAir pakkus hankes ühe lennu hinnaks 5215 eurot. Kokku esitas pakkumuse viis ettevõtet. VAKO otsuse peale võib esitada kaebuse halduskohtule kümne päeva jooksul peale otsuse avalikustamist.

NyxAir teenindab praegu oma kaheksa lennukiga tellimus- ja regulaarlende nii Eestis kui ka kaugemal. Alates augustist veab ettevõte reisijaid kahel Rootsi siseliinil, lennates Stockholmi Bromma lennujaamast Malmösse ja Ängelholm-Helsingborgi. Reisid toimuvad lennufirma Air Leap tellimusel. NyxAir teenindab liine kahe 50-kohalise Saab 2000-ga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles