JUHTKIRI ⟩ Napsuvabad ööd

Saarte Hääl
Copy
Kange alkohol. Pilt on illustreeriv
Kange alkohol. Pilt on illustreeriv Foto: shutterstock.com

Nii meedias kui ka sotsiaalmeedias on kõlanud üksjagu kriitikat koroonast hoidumise meetmete kohta. Kasvõi arvamus, et miks ometi pidid koolid õppeaastat piirangutega alustama, kui hoopis suurem oht nakkuse levikuks ähvardab inimesi napsu müüvates meelelahutusasutustes. Koguneb ju sinna aega veetma hulk inimesi, joogised ja ülemeelikus tujus pidulised unustavad aga elementaarsemadki ettevaatusabinõud. Soovitusest distantsi hoida ei pea kinni keegi, rääkimata muudest meetmetest.

Saaremaa vallas on öist alkoholimüüki piirata üritatud aastaid. Tõsi küll, mitte koroonast hoidumise, vaid pigem turvalisuse kaalutlustel. Uusim katse lõpetada alkomüük nädalavahetustel kella kolmest öösel päädib ilmselt vaid kosmeetilise muudatusega.

Piirang aga tuleb ja sootuks karmim kui Saaremaa volikogule esitatud eelnõus. Juba järgmisest reedest peab napsumüük üle kogu riigi lõppema täpselt südaööks. Esialgu kuu pikkuseks plaanitud piiranguaja sisse jääb ka nädalalõpp, millele on kavandatud Saaremaa ralli. Ning mis harilikult on toonud siinsetesse kõrtsidesse-klubidesse-baaridesse tavalisest kordi rohkem kliente. Rohkem kliente tähendab aga suuremat sissetulekut.

Kas peolembesed tahavad ja suudavad muuta kauast harjumust alustada hilja ja lõpetada varahommikul, näitab juba lähitulevik. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles