JAANUS TAMKIVI ⟩ Ma ei ole omavalitsustöös rooste läinud

Andres Sepp
, Saarte Hääle tegevtoimetaja
Copy
ESIMEESTE VAHEL: Jaanus Tamkivile andsid tunnustuse üle Rakvere linnavolikogu esimees Mihkel Juhkami (vasakul) ja Tallinna linnavolikogu esimees Tiit Terik.
ESIMEESTE VAHEL: Jaanus Tamkivile andsid tunnustuse üle Rakvere linnavolikogu esimees Mihkel Juhkami (vasakul) ja Tallinna linnavolikogu esimees Tiit Terik. Foto: Kalev Lilleorg

Endine Kuressaare linnapea, praegune Saaremaa vallavolikogu liige Jaanus Tamkivi pälvis Eesti omavalitsuste esindusorganisatsioonilt teenetemärgi hindamatu panuse eest Eesti omavalitsussüsteemi arengusse. 

Tamkivi (Reformierakond) oli üks 11 inimesest, kellele laupäeval Estonia kontserdimajas Eesti Linnade ja Valdade Liidu teenetemärk üle anti. 

Taavi Aas, Jüri Ellram, Pekka Granqvist, Sulev Liivik, Sulev Mäeltsemees, Jüri Mölder, Garri Raagmaa, Toomas Sepp, Jaanus Tamkivi, Sirje Tobreluts ja Jüri Võigemast. Tamkivi kandidatuuri esitas Saaremaa vallavalitsus. 

Mõnes mõttes on tunnustus märgiline, sest oled öelnud, et võiksid kandideerida vallavanemaks ja kohalikku omavalitsuspoliitikasse uuesti tagasi tulla. 

See mõte on endiselt olemas. Olen valmis, et järgmistel valimistel mandaati küsida. Kas valijad toetavad või mitte, seda ei oska täna ju keegi ütelda. Aga tasapisi olen tegelenud omavalitsuse liinis ju kogu aeg edasi. Volikogus ja rahanduskomisjonis. See side pole päris kadunud ja üldiselt ma ei ole omavalitsuse juhtimise poole pealt rooste läinud. 

Aga praegu kestab ikka veel nii-öelda puhkus päris palgatööst? (Tamkivi töötas kuni juunini viis aastat Saarte Liinide juhatuse liikmena – toim.)

Jah, praegu küll. Seda ma niimoodi ka plaanisin, et sellesuvise perioodi võtan vabaks. Töömehe teed on järjest ligi 40 aastat olnud ja pole ühtegi perioodi olnud siiamaani, kus poleks otsest töösuhet. Selles mõttes on praegu unikaalne, tore ja huvitav aeg. 

Vaevalt see periood nüüd valimisteni kestab. 

Ma arvan ka, et nii kaua ei kesta. Aastaaeg ka muutub, pimedal ajal peaks võib-olla tegelema mingisuguse asjalikuma asjaga.

Kas pakkumisi on tehtud? 

Ikka on ja millalgi peakski olema otsustamise koht, mis liinis, kuidas edasi minna ja ennast uuesti siduda. 

Kui kaaluda, kas töökoht mandril või siin, siis mis on valik? 

See ongi, mis otsustamise raskeks teeb. Saaremaa valikud on ahtamad, pole midagi parata. Tallinnas oleks nagu lihtsam midagi leida, aga Tallinna valikud mind väga ei innusta. Tahaks ikkagi Saaremaal rohkem olla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles