Upa metsas lehvib ruudulipp tõrvikute valgel

Raul Vinni
, ajakirjanik
Copy
SÕIDUKIRG VIIB RAJALE: Niikaua, kui on ka teisi huvilisi, kavatseb Eldur Torn Upa metsas edaspidigi ruudulippu lehvitada.
SÕIDUKIRG VIIB RAJALE: Niikaua, kui on ka teisi huvilisi, kavatseb Eldur Torn Upa metsas edaspidigi ruudulippu lehvitada. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Upa metsas, üsna Kuivastu maantee veeres on üks omalaadne autokrossirada. Juba kümme aastat sõidetakse sellel karjamaale tehtud ringil võistlusi, kus rajale võib tulla iga mees. 

Eldur Torn vaatab raja veeres asuva soojaku aknast vihmaseina tagant paistvat võistlusareeni ja ütleb, et esimesel võimalusel hakatakse taas krossisarjaga pihta. Praegu liialt tümal rajal sõita ei saa. “Kui kohe autod peale lasta, on rada nässus,” kinnitab Torn, lisades, et parem karta kui kahetseda. Korralikult hooldatud rada ootab ilmamuutust. 

Külmem aeg pole enam kaugel ja siis saab külmunud maapinnal sõita palju süda ihkab. Sügisesel pimedal ajal võisteldakse ka pimedas. Raja äärde pannakse tõrvikud ja ringi keskele tehakse suur lõke. Start antakse kell 19 ja enne südaööd minnakse õhtule. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles