SAARLANE ⟩ Viljar Ots: müügimehest peadirektoriks

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
VABAL AJAL IKKA LOEB: Raamatuid ostab Viljar rohkem, kui ta neid lugeda jõuab, kuid usub, et tuleb aeg, mil ta siiski need kõik läbi jõuab lugeda.
VABAL AJAL IKKA LOEB: Raamatuid ostab Viljar rohkem, kui ta neid lugeda jõuab, kuid usub, et tuleb aeg, mil ta siiski need kõik läbi jõuab lugeda. Foto: Merit Lehtsalu/Saarte Hääl

"Ma pole kunagi olnud liiga agressiivne müüja, vaid pigem otsinud põhjusi, miks kliendil peaks pakutavat toodet vaja olema," selgitab Viljar Ots põhimõtteid, mis aitasid tal taasiseseisvunud Eesti algusaastatel edukale karjäärile aluse panna.

Astes sündinud mees ütleb, et on puhastverd saarlane. "Isa on meie sugupuud uurinud ja nii kaugele, kui kirikuraamatud näitavad, on kõik teadaolevad esivanemad sajandeid olnud saarlased, mandrilt ega mujalt pole vereliini keegi sisse tulnud," sõnab ta.

Aste põhikooli järel tuli Kingissepa I keskkooli ehk tänase Saaremaa ühisgümnaasiumi matemaatika-füüsikaklass, esimesel aastal klassijuhatajaks Valentin Oopkaup, seejärel kaks aastat Helju Pärt. Eriklassid valmistasid juba siis ette hariduslikus mõttes eliiti, seetõttu oli ootuspärane, et 1987. aastal siirdus Viljari kahekümne neljast klassikaaslasest kakskümmend edasi kõrgkooli. Viljar aga, kes oivikute hulka ei kuulunud, läks hoopiski kutsekooli pottsepaks õppima.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles