Kolm meetrit laiusesse ja kõrgusesse – et päästeauto õigel ajal kohale jõuaks

Kristina Õun
, Reporter
Copy
Päästeteenistus
Päästeteenistus Foto: Maanus Maasing / Saarte Hääl

Kui pererahvas on ise harjunud sõiduautoga oma hoovi pääsema või külavahel sõitma ka siis, kui loodus, st puud ja põõsad on tee juba mõnevõrra üle võtnud, siis päästjad paluvad sissesõidu üle vaadata sellise pilguga, et see sobiks ka päästeameti autole.

"Saadan teile ühe pildi vaatamiseks," kirjutas Saaremaa päästepiirkonna juht Margus Lindmäe möödunud aasta mais sotsiaalmeedias. "Vaadake, kas teie külavahel on ka selliseid kohti. Kõik on ilus ja kena, aga selle puu alt päästeameti autod läbi ei mahu," viitas ta pildil olevale suurele puule, mis võib väljakutsele kiirustavale päästeameti autole tõsiseks takistuseks saada.

EI MAHU: Operatiivsõiduk vajab normaalseks sissesõiduks vähemalt kolmemeetrist ruumi nii kõrvalt kui ka ülevalt ning sündmuskohale sissesõitu võib takistada nii vana pumbajaam kui ka suurem puuoks või paksem võsa, demonstreerib Kuressaare komando meeskonnavanem Margus Madal.
EI MAHU: Operatiivsõiduk vajab normaalseks sissesõiduks vähemalt kolmemeetrist ruumi nii kõrvalt kui ka ülevalt ning sündmuskohale sissesõitu võib takistada nii vana pumbajaam kui ka suurem puuoks või paksem võsa, demonstreerib Kuressaare komando meeskonnavanem Margus Madal. Foto: Maanus Maasing / Saarte Hääl
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles