Saaremaale lisandus Soomest sisse toodud positiivne koroonajuhtum

Kertu Kalmus
, Saarte Hääle vanemtoimetaja
Copy
Foto: Thierry Roge/Zumapress.com

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis  2873 haigust COVID-19 põhjustava SARS-CoV-2 viiruse esmast testi, millest 67 testi tulemus osutus positiivseks. Neist üks Saaremaal.

Rahvastikuregistri andmetel laekus enim uusi positiivseid testitulemusi Harjumaale, kus koroonaviirusesse nakatumine tuvastati 34 inimesel. Ida-Virumaale laekus 13 ning Võrumaale samuti 13, Viljandimaale kaks ning Saaremaale, Läänemaale ja Jõgevamaale lisandus üks uus koroonaviiruse juhtum.

Kahel positiivse testitulemuse saanul puudus rahvastikuregistris märgitud elukoht. Reeglina on sellisel juhul tegemist välismaalasega.

Saaremaal avastatud juhtum on sisse toodud Soomest, Läänemaal positiivse proovi andnud inimese nakatumise asjaolud on veel selgitamisel. Lääne regionaalosakonna jälgimisel on 167 inimest, kellest 17 on haigestunud.

Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 inimese kohta on 42,89.

28. septembri hommikuse seisuga vajab Eestis koroonaviiruse tõttu haiglaravi 33 inimest, juhitaval hingamisel pole ühtegi patsienti. Koju ei saadetud ühtegi inimest. Tänaseks on haiglates lõpetatud 454 COVID-19 haigusjuhtumit 441 inimesega. 28. septembri seisuga on tervenenud 2513 inimest. Neist 1920 inimese (76,4%) haigusjuhtum on lõpetatud, 593 inimese puhul (23,6%) on positiivsest testist möödunud rohkem kui 28 päeva ja inimene ei viibi haiglaravil ehk ootab tervenemise kinnitamist.

Eestis on kokku tehtud ligi 208 000 esmast testi, nendest 3 267 ehk 1,57 protsenti on olnud SARS-CoV-2 viiruse suhtes positiivsed.

Terviseamet paneb südamele: Kuna lähikontaktiks loetakse olukorda, kus inimesed viibivad teineteisele lähemal kui 2 meetrit ja pikema aja jooksul kui 15 minutit, siis haigena koosviibimisele minek on kindel viis oma sõpru nakatada – sageli viibitakse tunde tihedalt koos kinnises ruumis ning räägitakse valjul häälel. Viimane aitab viiruseosakestel aga veelgi paremini levida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles