Ööpäevaga lisandus Saaremaale neli uut koroonapositiivset

Saarte Hääl
Copy
Ööpäevaga lisandus 81 koroonapositiivset. Analüüsiti Eestis 2 686 haigust Covid-19 põhjustava SARS-CoV-2 viiruse esmast testi. Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 inimese kohta on 50,64.
Ööpäevaga lisandus 81 koroonapositiivset. Analüüsiti Eestis 2 686 haigust Covid-19 põhjustava SARS-CoV-2 viiruse esmast testi. Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 inimese kohta on 50,64. Foto: Heikki Saukkomaa via www.imago-images.de/imago images/Lehtikuva

Möödunud ööpäeva jooksul andis Eestis positiivse koroonaviiruse proovi 49 inimest, haiglas on teisipäeval 36 inimest, mis on kolme võrra rohkem kui päev varem.

Kõige enam positiivseid koroonateste – 30 – laekus Harjumaale. Ida-Virumaale lisandus 9 uut COVID-19 haigusega inimest, neli uut haigestunut lisandus Saaremaale, Pärnumaale ja Raplamaale lisandus kaks uut haigestunut, üks Lääne-Virumaale ja ühe haigestunu kohta puudub rahvastikuregistris märge.

Saaremaale lisandunud juhtumite puhul on üks juht sisse toodud Soomest, ühel juhul on tegemist varasema haigestunu lähikontaktsega, ühel juhul haigestus Ida-Tallinna Keskhaiglas ravil viibiv inimene ning ühe juhtumi asjaolud on täpsustamisel. 

Terviseamet täpsustas täna, et esmaspäeval, 28.09 Saaremaale lisandunud juhtu ei toodud sisse Soomest, vaid nakatunu oli eelnevalt viibinud samuti Ida-Tallinna Keskhaiglas ravil. 

Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 elaniku kohta on 44,77, vahendab ERR terviseameti andmeid.

Haiglaravil viibijatest üks inimene on juhitaval hingamisel.

Olukord muutub tõsisemaks  

Terviseameti teatel on oluline, et me kasutaksime kõiki võimalusi, mis aitavad pidurdada viiruse leviku edasist laienemist. COVID-19 haigus on jõudmas elutähtsate teenuste ja riskirühmadeni nagu haiglad ja hooldekodud. Arvestades viiruse leviku kasvu maailmas ja Euroopas, tuleb välisreisid ära jätta ning veeta koolivaheaeg Eestis. Igaühe käitumisest sõltub, kas saame vältida suuremaid piiranguid ja jätkata tavapärast elu. 

 Rahvarohketes siseruumides ja ühistranspordis tasub kanda maski – siseruum on rahvarohke, kui inimeste vahel pole võimalik hoida kahemeetrist vahemaad. Suu ja nina katmine takistab pisikute levimist. Kanna kaitsemaski vastavalt juhistele, meditsiinilist maski tuleb kanda värviline pool väljas. Mask ei asenda teisi nakatumist vähendavaid abinõusid nagu kätepesu või aevastamisel ja köhimisel suu ning nina katmine kas ühekordse salvräti või varrukaga.  Eriti oluline on end kaitsta haige lähikontaktsena.

Kui on nakatumise kahtlus, püsi kodus ja helista oma perearstile, kes saab suunata testima. On väga oluline, et nakatunud ja nende lähikontaktsed jääksid võimalikult kiiresti isolatsiooni, et viirust mitte levitada. Ainult nii saame hoida viiruse leviku kontrolli all ning kaitsta riskirühmade inimeste elusid ja tervist.

Laadi Google Play või App Store’i kaudu oma telefoni mobiilirakendus HOIA, mis teavitab sind, kui oled olnud lähikontaktis koroonaviiruse kandjaga. Samuti saad nii anonüümselt teavitada teisi kasutajaid enda haigestumisest. Rakenduse kasutajate telefonid vahetavad omavahel anonüümseid koode ning riik, rakenduse tootja ega telefoni tootja ei saa teada, kes kellega lähikontaktis oli. Loe lisa www.hoia.me

COVID-19 on piisknakkushaigus, mida põhjustab aevastamisel ja köhimisel inimeselt inimesele ning saastunud pindade ja pesemata käte kaudu leviv SARS-CoV-2 viirus.

Tervise ja Heaolu Infosüsteemide Keskuse andmetel on tänase seisuga HOIA mobiilirakendust alla laaditud 144 788 korda ja läbi selle on end haigeks märkinud 67 inimest.​

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles