VAIKSELT TIKSUB JUURDE ⟩ Saaremaale lisandus veel üks koroonapositiivne

Kertu Kalmus
, Saarte Hääle vanemtoimetaja
Copy
COVID 19 test. Foto on illustratiivne.
COVID 19 test. Foto on illustratiivne. Foto: www.freepik.com

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis  2733 haigust COVID-19 põhjustava SARS-CoV-2 viiruse esmast testi, millest 57 tulemus osutus positiivseks. Neist üks Saaremaal.

Rahvastikuregistri andmetel laekus enim uusi positiivseid testitulemusi Harjumaale, kus koroonaviirusesse nakatumine tuvastati 32 inimesel. Ida-Virumaale laekus 11, Võrumaale kolm ning Jõgevamaale kaks. Läänemaale, Lääne-Virumaale, Saaremaale, Valgamaale ja Tartumaale laekus üks uus koroonaviiruse juhtum. Nelja positiivse testitulemuse saanul puudus rahvastikuregistris märgitud elukoht.

Saaremaale lisandunud juhtumi nakatumise asjaolud on hetkel veel täpsustamisel. Lääne regionaalosakonna jälgimisel on 221 inimest, kellest 22 on haigestunud.

Viimati lisandus Saare maakonda positiivseid teste eile, kui teatati neljast uuest nakatunust.

30. septembri hommikuse seisuga vajab Eestis koroonaviiruse tõttu haiglaravi 35 inimest, juhitaval hingamisel on üks patsient. Koju saadeti 7 inimest. Tänase seisuga on tervenenud 2605 inimest. Neist 2000 inimese (76,8%) haigusjuhtum on lõpetatud, 605 inimese puhul (23,2%) on positiivsest testist möödunud rohkem kui 28 päeva ja inimene ei viibi haiglaravil ehk ootab tervenemise kinnitamist.

Eestis on kokku tehtud üle 213 000 esmase testi, nendest 3371 ehk 1,58 protsenti on olnud SARS-CoV-2 viiruse suhtes positiivsed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles